Debat
BREAKING

Inden du griner af Lykkepartiet

Den tidligere alternativist René Gade, har sat Lykkepartiet i verden, hvilket kan lyde som endnu et freakshow af hidtil usete dimensioner. Men inden du griner, så har han rent faktisk fat i noget. Noget, erhvervslivet bør værdsætte.

Efter fire år i folketinget tjekkede René Gade ud. Det var for så vidt ikke overraskende, for allerede kort tid efter at have været en del af Uffe Elbæks chocksejr, meddelte familiefaderen fra Silkeborg, at han ikke ønskede at genopstille. Manden ville ”iltes”, væk fra Christiansborgs miljø. I de seneste dage har René Gade sat ord på hvad han vil væk fra. Og hvad han ønsker et opgør med.

Helt overordnet fortjener René ros for at stille sig frem og sige det, som vi i erhvervslivet egentligt godt vidste, men de færreste tør sige lige ud. Nemlig, at dagsordenen på Christiansborg slet ikke drejer sig om at tjene sit lands bedste, men derimod intern fnidder. Oven i det skal så lægges en stadigt voksende spinmaskine, der præsterer at føde sig selv. Malerisk visualiseret ved programmet ”Bezzerwizzerne”, der er analyse af analytikerne. Dansk erhvervsliv er de glade betalere. Igen. Endnu engang. Og her. Det betaler vi også for.

Lad os for en stund nøgternt, uden fordomme, se på et par af de 20 punkter, som René Gade lister op i sit politiske projekt. Vi starter med det første, nemlig at statsministerposten skal besættes af en leder fra det private erhvervsliv.

Perfekt, så kunne vi få effektiviseret staten, fyret en masse djøffere.

Et andet punkt, er ønsket om at folketingsmedlemmerne skal tre uger i praktik hvert år, for at få en forståelse for det virkelige liv, indenfor et relevant fagområde for politikeren. F.eks. skal en erhvervsminister prøve at arbejde i en erhvervsvirksomhed. Det er så basalt, at det rystende er at René Gade behøver at gøre opmærksom på det.

Et opgør med spin. Bureaukraternes paradis, komplet uproduktivt. René Gade vil tage et opgør med det omsiggribende spinmaskineri. Det er om noget tiltrængt, som tidligere nævnet visualiseret ved at kommentatorerne nu har fået deres eget TV-program.

Lykkepartiet vil herudover gøre det nemmere for folkevalgte at arbejde hjemmefra. Dette er for at undgå levebrødspolitikere, men herudover vil en potentiel positiv effekt formodentlig også være at politikerne ikke suges ind i det usunde miljø omkring folketinget. Et miljø hvor det primære formål er at bekæmpe modstanderne, fremfor at beslutte til fordel for landets bedste.

Ovenstående punkter er uden tvivl værd at anerkende. I særdeleshed af Dansk Erhvervsliv.

BRANCHENYT
Læs også