Debat

Øget revisionspligt for mindre virksomheder er en fuldstændig forfejlet vej at gå

Danmark og resten af Norden er allerede langt fremme med digitaliseringen, men det er tilsyneladende ikke gået op for alle politikere.

De små selskaber hænges nu endnu engang ud i en tid, hvor mange kæmper for overlevelse. Et flertal i Folketinget ønsker øget revisionspligt for SMV’er, hvilket vil betyde større revisorregninger, mere administration og dermed mindre tid til at skabe værdi i samfundet.

Det er en komplet gammeldags og forfejlet tilgang, hvis man ellers tænker sig om en ekstra gang.

I den seneste tid er det gået op for staten, at der snydes for millioner, ja, milliarder blandt virksomheder i ind- og udland.

Det er et stort problem, så den rigtige konklusion må ifølge disse politikere være mere kontrol, mere revision og dermed mere administration for selskaberne.

Kæmpe fejl. Folketinget skulle i stedet tænke: Hvordan kan vi digitalisere mere, så man slet ikke kan snyde, og samtidig lette administrationen for de små selskaber?

Jeg har stiftet en lang række it-selskaber, som digitaliserer og automatiserer regnskaber, og kerneformålet med alle disse selskaber er, at virksomhederne skal spare tid og penge og undgå fejl.

Det er jo ikke løsningen, at man hyrer flere folk og bruger flere penge på menneskelig involvering, når man blot skulle vælge at digitalisere mere.

Det er hovedløst at tænke, at mennesker i fremtiden skal rette op på fejl, når vi har teknologien til at løse den udfordring – endda bedre, hurtigere og billigere.

Vi har allerede teknologi, som kan afløfte al information fra bilag og årsrapporter, og der er ikke lang vej til, at man derefter vil kunne matche alle de data med reglerne for bogføring eller benchmarke dem med resten af branchen.

Derved kan teknologi udpege snydepelsene og lade dem, som følger reglerne, slippe for ekstraregninger til den bagudrettede revision og manuelle gennemgang af bilag. Det er simpelthen for oldnordisk.

Danmark og resten af Norden er allerede langt fremme, men det er tilsyneladende ikke gået op for alle politikere, at med digitaliseringen minimeres omfanget af snyd og fejl markant.

Et andet eksempel er jo blot at se på sort arbejde. Det minimeres jo også over tid, når der ikke længere er kontanter, men alle penge flyder mellem bankkonti.

Derfor: Politikere, gå ikke ned ad en vej, som blot vil betyde, at vi skal hyre flere mennesker, når nu teknologien kan løse arbejdet bedre, billigere og hurtigere.

BRANCHENYT
Læs også