Debat

Er tusindvis af kvinder på vej ud af arbejdsmarkedet?

Når arbejdsmarkedet i hovedsagen indrettes af mænd, bliver erhvervskulturen båret af maskuline principper, der fremmedgør en betydelig del af de kvindelige medarbejdere.

Direktioner og bestyrelser har et stort ansvar for at låse døren op til de rum, hvor rammerne for virksomhedskulturen bliver besluttet, for langt flere kvinder. Tegning: Rasmus Sand Høyer Steen Rosenbak, chefredaktør.

Jovist, det er polemisk og helt ude af takt med tiderne at lade overskriften antyde, at forbløffende mange kvinder forbereder sig på at vende arbejdspladsen ryggen. Men er det også helt forkert?

Tjah, ikke hvis vi lytter til nye vinde, der blæser igennem amerikansk erhvervsliv. Og den slags har det jo med at krydse Atlanten før eller siden og påvirke erhvervskulturen på vore breddegrader. Sagen er, at en forbløffende stor del af de arbejdende, amerikanske kvinder melder om væsentlige udfordringer med at finde sig til rette på arbejdspladsen med dens ofte firkantede krav, machismo og mangel på basal anerkendelse af veludført arbejde. Det fremgår af konsulentfirmaet McKinseys årlige analyse af kvinders position på arbejdsmarkedet, der netop er kommet på gaden i sin 2021-version. ..

Læs også
Top job