Debat

Opholder din virksomhed sig for længe i pitten eller kun på banen?

Der opstår et mønster blandt virksomheder, som viser sig i to former for kultur. En, hvor der er lidt for mange kagepauser, og en anden hvor pause slet ikke er noget, der er tid til.

Jeg har på det seneste bemærket noget tankevækkende, og det kræver en disclaimer, for det er egentlig ret banalt.

Sagen er den, at der opstår et mønster blandt virksomheder. Et mønster, hvor virksomheder bliver delt op i to kulturer. Den ene en kultur hvor der, kort fortalt, bruges en smule for meget tid på kage-, kaffe- og rygepauser, og den anden, hvor der modsat aldrig er tid til den slags samvær og pauser. Lad os for lethedens skyld kalde dem henholdsvis ”kage-kulturen” og ”ikke-tid-kulturen”. Det er to former for kultur, der uden tvivl påvirker både medarbejdernes tilgang til arbejdet, men ligeså virksomhedens udstråling. Spørgsmålet er så bare hvordan?

”Kage-kulturen” har selvsagt stor vægt på pauser. Der bliver gerne holdt en del selvbestaltede pauser, og der kan altid findes en anledning til at holde pause og sætte sig ned, gerne med kage. Nuvel, der er fokus på det sociale, det er måske endda prioriteret over andet, men det har ikke kun en påvirkning på det sociale rum i virksomheden. Det har i lige så høj grad en betydning for tilgangen til arbejdet. Medarbejdere kan gå hen og blive lade, og der skabes ikke tilstrækkelig værdi, fordi man simpelthen bliver uoplagt og måske endda uinspireret. Det er vel at mærke sat på spidsen, og jeg ved, at jeg formegentlig stikker lidt til nogle her.

Som en form for modsætning til dette, har vi ”ikke tid-kulturen”. Her er der bestemt hverken tid til kage eller pauser, i hvad fald ikke mange af dem. Det er ikke mange ting, der bliver fejret og medarbejderne har travlt. Så travlt, at de sommetider savner et pusterum og det sociale samvær over et stykke kage. Her savner de at kunne tjekke ind hos en kollega og høre, hvad det egentlig er, alle går og har så travlt med. Det er der bare ikke tid til. Der er ikke tid til at være social.

”Kage-kulturen” kan skabe et dovent arbejdsmiljø, der fremstår som værende mere tilbagelænet, på hælene, så at sige. Hvorimod ”ikke tid-kulturen” skaber et miljø, hvor medarbejdere egentlig helst skal have travlt. De er på tæerne, helt i front og står på spring. Ingen af de to kulturer er alene bæredygtige for et sundt og inspirerende arbejdsmiljø eller for en virksomhed, der skaber værdi. Begge kulturer vil derimod, uden tvivl, have gavn af at implementere dele af den anden, da det handler om balance.

Lad os bruge eksemplet fra racerbanen og pitten. Vi ved alle, at en racerbil bruger en stor del af sin tid på banen, for det er her den skaber værdi. Synlig værdi og vinder løb. Men ingen racerbil kan køre et racerløb uden at komme i pitten undervejs, eller at have brugt tid i pitten på forhånd. Det samme gør sig gældende for virksomheder.

”Kage-kulturen” befinder sig i pitten, hvorimod ”ikke tid-kulturen” befinder sig ude på banen. Det er ikke en holdbar løsning for nogen af de to virksomheder kun at i opholde sig i enten pitten eller på banen. En virksomhed skal bruge tid og energi på banen, for at skabe værdi for sine kunder og interessenter. Dog skal den ligeså huske at tage en tur ind forbi pitten for at pleje de interne forhold, for det er mindst lige så vigtigt, for at have en velfungerende virksomhed.

Så til det interessante spørgsmål, hvordan er kulturen i din virksomhed? Husker i at fordele tiden på banen og tiden i pitten optimalt?

Læs også
Top job