Dette er en kommentar: FINANS bringer løbende kommentarer fra specialister og meningsdannere. Alle kommentarer er udtryk for den pågældende skribents egen holdning.
Debat

Kampen om talent spidser til: Teknologi bør fylde mere fra rekruttering til ansættelse

Vi skal i stigende grad stå på tæerne for at tiltrække de bedste kandidater i virksomhederne. Det kræver nytænkning, og at topledelsen er villig til at prioritere ny teknologi.

Marianne Fischer-Rasmussen, HR & Nordic Talent Aquisition Lead Accenture

Over de seneste 18 måneder har vi hos Accenture i Norden ansat cirka 3.000 nye kollegaer, men det har ikke været uden udfordringer. Vi oplever et stærkt konkurrencepræget arbejdsmarked, hvor vi skal stå på tæerne for at få de bedste kandidater, og hvor vi i mindre grad kan sætte vores lid til en traditionel jobannonce.

Min opfordring er derfor, at vi i virksomhederne bliver bedre til at videndele om, hvad der virker. Hos os fylder teknologi mere og mere i hele processen, og jeg vil anbefale andre virksomheder at se samme vej.

Teknologi er centralt for vores tilgang. Lige fra behovsafklaring, rekruttering, ansættelse og efterfølgende udvikling af medarbejderne, når de er ansat. Vi kan se, at det er effektivt redskab, der hjælper os til at opnå de rette kompetencer og i højere grad holde på dem, når de først er ansat.

Lad mig give et par eksempler. Inden vi starter en rekruttering, så har der været en forudgående proces, hvor vores prognose-teknologi, der anvender algoritmer og input fra mange dele af forretningen, har klarlagt, at vi kommer til at mangle kompetencer inden for X og Y på specifikke projekter 6-12 måneder ude i fremtiden. Og hvis vi ikke kan finde disse kompetencer internt på tværs af landegrænser, eller efteruddanne eksisterende medarbejdere til vores behov, så sætter vi en rekruttering i gang.

Vores prognose-teknologi giver desuden medarbejderne mulighed for at komme på flere typer af projekter uafhængigt af verdensdel. Medarbejdernes kompetencer bliver sat i spil, udfordret og udviklet, så teknologien er med til at skabe muligheder, der holder på medarbejderne.

I selve ansættelsesprocessen matcher algoritmer cv’er med de kompetencer, som vi leder efter, så vi får mere kvalificerede bud på kandidater. Når vi når til samtalerne, er vi så småt begyndt at arbejde med metaverset – det erstatter dog ikke det fysiske interview, men kan give flere muligheder for at lære os at kende som virksomhed. Vi er stadig i den spæde opstart, men jeg glæder mig til at se, hvad det kan tilføre processen.

Kompetencer er ikke statiske. Derfor har vi fokus på videreudvikling af medarbejderne, så vi kan undgå nogle af de nye rekrutteringer. Der er en del forskning, som bakker dette op. F.eks. er 40 pct. af de mest relevante kompetencer i 2017 blandt Fortune 500-virksomheder ikke længere relevante i dag. Det siger noget om, hvor hurtigt udviklingen går, og hvor vigtigt det er, at de medarbejdere, vi ansætter, er nysgerrige på at lære og udvikle sig.

Ved at have fokus på teknologi og udvikling i alle aspekter af rekrutteringsprocessen og også efterfølgende under ansættelsen kan vi se, at vi opnår bedre resultater, end vi gjorde tidligere. Det er dog ikke et magisk værktøj, og vi oplever ligesom alle andre, at markedet er udfordrende, og at rekrutteringer kan tage længere tid. Men det har en væsentlig effekt på, hvor godt vi lykkes. Og jeg er sikker på, at teknologi fremadrettet bliver et afgørende redskab til rekruttering og fastholdelse, som topledelserne bør prioritere.

Marianne Fischer-Rasmussen

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.