Erhverv
0

Stark er blevet solgt

Byggemarkedskæden Stark skifter ejer i en milliardhandel.

Stark-kæden har over 70 byggemarkeder rundt om i landet. Koncernen bag kæden omsætter årligt for over 18 mia. kr. Foto: PR

Koncernen bag den landsdækkende byggemarkedskæde Stark får ny ejer.

I en handel til over 1 mia. euro (7,7 mia. kr.) er Stark Group blevet solgt til den amerikanske kapitalfond Lone Star. Dermed overtager amerikanerne byggemarkedskæden Stark i Danmark, Grønland og Finland samt Beijer Byggmaterial i Sverige og Neumann Bygg i Norge.

»De resultater, vi har opnået gennem de seneste 14 måneders turnaround kan vi nu i fællesskab bygge videre på. Jeg er glad og ser meget lyst på Stark Groups fremtid,« siger Søren P. Olesen, adm. direktør hos Stark Group, i en pressemeddelelse om den nye ejer.

Det er kun tre måneder siden, at Stark Group - tidligere kendt som DT Group - skilte sig af med lavpriskæden Silvan. Den blev solgt til den tyske kapitalfond Aurelius Group. I samme ombæring meddelte Stark Groups britiske ejer, den globale byggekoncern Ferguson, at den helt vil forlade de nordiske lande, herunder Danmark.

Det er nu en realitet med salget til Lone Star.

»Jeg vil gerne takke alle vores kolleger i regionen for deres hårde arbejde i hele perioden. Jeg ved, at de vil sikre en bæredygtig fremtid for Stark Group, og jeg tror, at de vil gå fra en stærk position til endnu større succes. Vi ønsker vores nordiske kolleger succes i fremtiden,« udtaler John Martin, topchef for Ferguson, i en pressemedddelelse.

Stark-kæden har over 70 byggemarkeder rundt om i landet og sælger primært til professionelle kunder. Koncernen bag kæden omsætter årligt for over 18 mia. kr. og har mere end 2.000 ansatte.

Salget til amerikanske Lone Star skal først godkendes af konkurrencemyndighederne og ventes færdiggjort i begyndelsen af næste år.

Lone Star blev stiftet i 1995 og holder til i Dallas, Texas.

BRANCHENYT
Læs også