Erhverv

Pengene fosser ud af kriseramt skokæde

Selv med Danmarks næstrigeste person som ejer kan det være svært at tjene penge.

På sit højeste havde Bianco Footwear 180 butikker i fire lande. I dag er der cirka 100 forretninger tilbage. Foto: Carsten Andreasen Arkivfoto: Carsten Andreasen

Tøjmilliardæren Anders Holch Povlsen kæmper fortsat med store underskud i sin skokæde Bianco.

På et år har Bianco-kæden tabt 20 mio. kr., afslører et nyt regnskab, og det var syvende år i træk med underskud. Samlet har den nødlidende skokæde tabt næsten 170 mio. kr.

Anders Holch Povlsen, der ejer modekoncernen Bestseller og er Danmarks næstrigeste mand, købte sig ind i Bianco i februar 2016. Med sig bragte han 100 mio. kr., som bl.a. blev brugt på at genoprette egenkapitalen i den landsdækkende skokæde.

»Selskabet har været igennem en gennemgribende turn-around den seneste årrække,« skriver Bianco i det nye regnskab.

Bianco, der blev stiftet i 1987 af René Piper Laursen, har de senere år lukket en lang række af sine butikker og tilpasset sine omkostninger. På sit højeste havde skokæden 180 butikker i fire lande.

Nu er der under 100 tilbage fordelt på Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

De store anstrengelser for at vende udviklingen i skokæden skal dog nok give bonus, lyder det fra ledelsen.

»Efter at selskabet de seneste år har foretaget tilpasninger af butiksporteføljen samt kapacitetstilpasninger, forventes det, at resultatet for 2017/18 bliver væsentlig forbedret i forhold til 2016/17,« skriver Bianco i regnskabet.

For få måneder siden stoppede stifter René Piper Laursen som direktør i Bianco. Han er blevet erstattet af Camilla Jochumsen.

Biancos ejer, Anders Holch Povlsen, har de seneste år investeret kraftigt i en række selskaber inden for nethandel og detailhandel. Bl.a. har han købt modeportalerne Stylepit og Miinto og har desuden store aktieposter i Zalando og Asos.

Læs også