Erhverv

Fætter BR-ejer i problemer: Taber millioner

Dårligt vejr og it-problemer koster legetøjsgiganten Top-Toy et større underskud.

PR-foto: Top-Toy.

Danmarks største legetøjsforhandler Top-Toy, der står bag Toys 'R' Us og Fætter BR i Norden, er blevet ramt af et stort milliontab.

Dårligt forårs- og sommervejr og problemer med et nyt it-system betyder, at Top-Toy kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på knap 38 mio. kr. Omsætningen var på 3,4 mia. kr.

Det resultat er »utilfredsstillende,« siger adm. direktør Søren Torp Laursen.

»Vores vigtige forårs- og sommersæson har lidt under det dårlige vejr, vi har haft i hele Norden, så købelysten har været mindre hos forbrugerne, når det kommer til udendørslegetøj,« udtaler han i en pressemeddelelse.

Tre fjerdedele af Top-Toy er ejet af den nordiske kapitalfond EQT, der i 2015 købte legetøjsimperiet fra Gjørup-familien for 1,7 mia. kr. Dermed slap familien tøjlerne med den virksomhed, som blev stiftet i Roskilde i 1963 af Edith og Børge Rasmussen.

Familien Gjørup ejer dog fortsat 25 pct. af selskabet.

Top-Toy driver legetøjskæderne Fætter BR og Toys'R'Us i Norden og har mere end 300 butikker og otte netbutikker. Men selskabet er i hård konkurrence med bl.a. supermarkedskæder og udenlandske netbutikker.

Derfor har Top-Toy de seneste par år brugt store summer på at modernisere sine butikker. Nye er kommet til, og nogle er lukket. Det nye it-system er også en del af denne moderniseringsproces.

»Vi har en strategi om at konkurrere på indkøbsoplevelse såvel som på pris. Vi er overbeviste om, at det fortsat er den rigtige tilgang og arbejder derfor på at sikre, at vores kunder får en fantastisk oplevelse, hvad enten de handler i en af vores mere end 300 butikker eller online,« udtaler adm. direktør Søren Torp Laursen.

Top-Toy har hovedsæde i Vallensbæk og beskæftiger cirka 2.200 ansatte.

BRANCHENYT
Læs også