Serier

Ewii har fundet ny topchef langt væk fra energibranchen

Lars Bonderup Bjørn er ny direktør i energiselskabet.

El-kongens fald

Energiselskabet Ewii fra Kolding er klar med sin nye direktør, efter at tidl. adm. direktør Knud Steen Larsen blev vippet af pinden i sommer oven på en række afsløringer i bl.a. Finans.

Ewiis ny frontfigur er Lars Bonderup Bjørn, der har drevet virksomheden Thaleia og desuden har en stribe bestyrelsesposter samt er ridder af Dannebrog.

»Jeg ser frem til at lægge alle mine kræfter i at bringe Ewii videre. Jeg er fuld bevidst om den forpligtelse og forventning, der ligger i at forvalte koncernens økonomiske midler på en god og fornuftig måde, så det kommer Trekantområdet til gode, og det vil være udgangspunktet for mit arbejde,« siger den 48-årige nordjyde og ny direktør Lars Bonderup Bjørn i en meddelelse.

Blå bog
  • Lars Bonderup Bjørn er uddannet cand.oecon fra Aarhus Universitet og Ph.d. i strategi og ledelse fra Aarhus Universitet med længere ophold i Japan og Tyskland. Han har videreuddannet sig ved bl.a. INSEAD, Frankrig og IMD, Schweiz.
  • Fra 1997-2003 var Lars Bonderup Bjørn ansat ved Aalborg Industries, blandt andet som direktør for forretningsudvikling og industridivisionen. Han har været involveret i eller stået bag flere virksomhedsopkøb og frasalg i USA, Brasilien, Japan, Holland og Sverige.
  • Siden 2007 har Lars udøvet krisestyring, forandringsledelse og organisationsudviklingsarbejde gennem Thaleia og løst komplicerede situationer i et tocifret antal virksomheder.

Siden Ewii sagde farvel og tak til mangeårig topchef Knud Steen Larsen i juni, har Jens Christian Sørensen været konstitueret adm. direktør.

Med udnævnelsen af Lars Bonderup Bjørn som CEO, fortsætter Jens Christian Sørensen som økonomidirektør og medlem af direktionen.

Knud Steen Larsen mistede sin stilling som topchef, efter at det bl.a. var blevet afdækket, hvordan han medbragte familiemedlemmer på luksuriøse sponsorture. Og det vel at mærke via sponsorater, som ifølge kritikere ikke skabte værdi for Ewii.

Det kom desuden frem, hvordan direktøren var medejer af et investeringsfirma sammen med flere af Ewiis leverandører - et investeringsfirma, som direktørens sønner forvaltede.

Udover Knud Steen Larsens afgang betød Ewiis møgsager, at mangeårig formand Steen Dahlstrøm, tidl. borgmester i Middelfart, stoppede. Han blev afløst af Jørn Limann, der fortæller i en meddelelse, at man har kigget uden for energibranchen, da der skulle findes en ny leder.

»Det har været af væsentlig betydning for os, at vi ikke skulle have en person fra vores egen branche. Vi har i forvejen mange rigtig dygtige branchefolk i vores virksomhed, så vi har været på udkig efter noget helt andet. Og det har vi fået i Lars,« siger Limann.

Læs også
Top job