Erhverv

Makkerpar scorede over 200 mio. kr. på at sælge livsværk

Allerede inden salget var de to iværksættere mangemillionærer.

It-firmaet Dandomain har gjort direktør og medejer Ronnie Bach Nielsen til mangemillionær. Foto: Thomas Emil Sørensen

De to danske it-iværksættere Ronnie Bach Nielsen og Ken Boye indkasserede den helt store gevinst, da de tidligere på året solgte deres livsværk, Dandomain.

Makkerparret fra Østjylland fik over 200 mio. kr. for at sælge Dandomain til den belgiske it-koncern Intelligence. Det afslører nye regnskaber fra de to iværksætteres private holdingselskaber.

Allerede inden salget havde Dandomain gjort både Ronnie Bach Nielsen og Ken Boye til mangemillionærer. Virksomheden, der har hovedsæde i Randers, sælger bl.a. domæner og webhoteller og har gennem årene haft høj vækst og indbragt de to stiftere store beløb.

Intet kan dog måle sig med det, de to ejere fik, da belgiske Intelligence kom forbi og besluttede sig for at slå kløerne i deres it-virksomhed. Helt præcist 214 mio. kr. gav salget, fremgår det.

»For mig handler det ikke kun om muligheden for at indkassere en stor gevinst. Det handler om at få positioneret min virksomhed, mit lille barn, så vi kan stå stærkt til fremtiden,« sagde Ronnie Bach Nielsen i forbindelse med salget.

Ronnie Bach Nielsen og Ken Boye stiftede Dandomain i en kælder i Randers for 18 år siden. På sit højeste tjente virksomheden 24 mio. kr. - det var for fem år siden - men en massiv oprustning på medarbejderfronten slog fejl og betød, at overskuddet de senere år er skrumpet gevaldigt.

Efter en reorganisering - der bl.a. indebar fyringer af medarbejdere - styrer Dandomain igen mod større overskud. Men det er ikke længere med Ronnie Bach Nielsen ved roret.

Han blev opsagt som adm. direktør i juni, da Dandomain blev slået sammen med Zitcom Group, som også er ejet af Intelligence.

Dandomain omsætter for cirka 75 mio. kr. årligt og har over 75.000 kunder.

Udover at udbyde domæner og webhoteller leverer virksomheden større it-løsninger, eksempelvis ved at stå for opsætning og support af virksomheders mailsystemer.

Dandomain sælger også den teknik, der skal til for at drive en webshop med eget betalingssystem.

BRANCHENYT
Læs også