Erhverv

Dansk luksusresort vil skifte navn og koncept efter lukning af omdrejningspunkt

Lübker Golf Resort vil lukke sit prisbelønnede golfanlæg og lave nye aktiviteter på resortet, skriver ejeren i en pressemeddelelse.

Lübker Golf Resorts mesterskabsbane blev i 2008 kåret til verdens bedste nyanlagte golfbane uden for USA. Nu bliver banen lukket. Foto: PR

Det er svært at forestille sig et golfresort uden et golfanlæg.

Det ser Lübker Golf Resorts ejer og adm. direktør, erhvervsmanden Carl Aage Nielsen, ud til at have konstateret.

For i en lang pressemeddelelse han torsdag formiddag har sendt til Finans, gør han det klart, at resortets prisbelønnede golfanlæg nu har udsigt til at blive lukket. Samtidig skal navnet på resortet ændres.

»Resortet og dets ejer vil nu arbejde med en fremtidig udvikling af resortet, uden at golf indgår i konceptets navn,« skriver Carl Aage Nielsen i pressemeddelelsen og fortæller, at resortet ikke søger nye investorer.

Beslutningen kommer, efter Lübker Golf Club har valgt at lade sig begære konkurs med en større milliongæld til Lübker Golf Resort. Det var golfklubben, der drev og lejede golfanlægget af resortet.

Carl Aage Nielsen forklarer, at de succesrige resorts i Norden kører uden golfanlæg.

»Så der er en meget stor tro på, at også resortet på Djursland vil kunne udvikles succesfuldt med nye aktiviteter, som ikke kræver den samme afhængighed og behov for opbakning fra grundejerforeningernes medlemmer, som en opretholdelse af golfanlægget krævede,« skriver Carl Aage Nielsen, der har ejet resortet siden 2014.

Lübker Golf Resort
  • Idemanden bag projektet var Poul Anker Lübker, som gik i gang med at realisere det i 2004
  • Der blev investeret mere end 1 mia. kr. i projektet, som officielt blev indviet i 2008
  • Resortet består af 36 golfhuller, dertilhørende træningsfaciliteter, wellness-center, restaurant, konferencelokaler og flere hundrede boliggrunde
  • Det anerkendte amerikanske blad Golf Magazine kårede i 2008 Lübker Golf Resorts mesterskabsbane til den bedste nyanlagte bane uden for USA
  • Siden er banen kåret til Danmarks bedste flere gange
  • I 2011 blev golfanlægget solgt efter flere år med dårlig økonomi og kursfald på First North-børsen, hvor resortet var noteret. Senere kom resten af resortet ind under det nye ejerskab
  • Carl Aage Nielsen overtog det fulde ejerskab af resortet i 2014. Han er fortsat eneejer

Finans beskrev allerede i juni 2017, at det kunne komme på tale at lukke golfanlægget for at bruge arealerne til andre formål. Det skridt vil Carl Aage Nielsen altså nu tage.

»Resortet vil nu revurdere planerne for, hvorledes de nuværende og nye aktiviteter bedst kan udvikles med succes, herunder med en anden disponering af de arealer, som golfanlægget hidtil har ligget på,« skriver han.

Resortejeren pointerer, at han ikke har haft som mål at lukke golfanlægget, og at han er lydhør, hvis nogle har gode forslag til at føre anlægget videre.

»Måtte der derfor i løbet af en meget kort periode, inden anlægget har taget varig skade eller arealerne er disponeret til anden side, på grundejerinitiativ vise sig et nyt grundlag for at gennemføre den nye struktur som forelagt, eller uafhængigt af dette en alternativ mulighed for at videreføre hele eller dele af golfanlægget i et nyt setup på et økonomisk langsigtet bæredygtigt grundlag, vil resortet naturligvis se konstruktivt herpå,« skriver Carl Aage Nielsen.

Som han henviser til i sin pressemeddelelse, har en gruppe af bolig- og grundejere for nylig stemt imod et forslag, der ifølge Carl Aage Nielsen ville bringe golfanlægget i økonomisk balance.

Forslaget gik ud på at ændre vedtægterne og slå de tre grundejerforeninger på resortet sammen, hvilket ultimativt skulle føre til en ny betalingsstruktur mellem resortet og dets mere end 200 bolig- og grundejere. Betalingsstrukturen ville sikre et større bidrag fra bolig- og grundejerne til golfanlægget.

Men forslaget blev altså ikke vedtaget, og det betød, at Lübker Golf Club lod sig gå konkurs efter en stribe af år med dårlig økonomi.

Carl Aage Nielsen forventer ifølge sin pressemeddelelse ikke, at resortets økonomi bliver forringet som følge af golfklubben og golfanlæggets lukning, fordi den del af resortet hidtil ikke har bidraget positivt til det samlede resorts økonomi.

Desuden vil alle forudbestilte ophold, fester og arrangementer af anden art ikke blive berørt af golfklubbens konkurs, fremgår det af pressemeddelelsen.

Der blev oprindeligt investeret over 1 mia. kr. i Lübker Golf Resort, som åbnede i 2008 og udover golfanlægget også rummer wellness-center, spa, fitness-faciliteter, konferencelokaler og en restaurant.

Læs også