Erhverv

Dansk tøjmærke blev solgt - ejerne hævede 390 mio. kr.

En dansk trio indkasserede en formue, da de for en måned siden afgav magten i tøjfirmaet Ganni.

Ganni er på rekordtid vokset eksplosivt både herhjemme og i udlandet. Firmaet sælger sit farvestrålende tøj i flere lande verden over. Foto: Emil Ryge Christoffersen

Den danske tøjduo Nicolaj og Ditte Reffstrup sikrede sig sammen med deres forretningspartner René André Dyhring Mikkelsen en større formue, da de for en måned siden solgte deres tøjmærke Ganni.

Prisen for salget til den amerikanske kapitalfond L Cattterton var hemmelig. Men et nyt regnskab fra trioens fælles holdingselskab afslører, at der tikkede lige over 500 mio. kr. ind på kontoen.

Efterfølgende har Nicolaj og Ditte Reffstrup sammen med René André Dyhring Mikkelsen hævet 390 mio. kr. i udbytte. De kan nu alle tre kalde sig mangemillionærer.

Tøjmærket Ganni er på rekordtid vokset eksplosivt og sælger sit farvestrålende tøj i en lang række lande verden over. Det har gjort tøjfirmaet til en indbringende forretning, som kapitalfonden L Catterton nu ejer 51 pct. af.

Ægteparret Reffstrup ejer sammen med René André Dyhring Mikkelsen fortsat en solid andel af aktierne i Ganni. Dermed får trioen stadig del i de millionoverskud, som Ganni fremover måtte levere.

I det seneste regnskabsår tjente Ganni 17 mio. kr. efter skat - det bedste resultat i selskabets historie. Omsætningen forventes inden for en kort årrække at runde en halv mia. kr.

»Jeg følte, at vi havde taget Ganni til et punkt, hvor vi var nødt til at lede efter en partner, og det skulle være én, der kunne tage det, vi er gode til, og løfte det på et internationalt plan,« sagde Nicolaj Reffstrup i forbindelse med salget af Ganni til branchemediet Business of Fashion.

Nicolaj Reffstrup er fortsat adm. direktør i Ganni, mens René André Dyhring Mikkelsen er økonomidirektør. Ditte Reffstrup fungerer som kreativ direktør.

Den nye ejer af Ganni, L Catterton, er kendt for bl.a. at eje en bid af Lagkagehuset. L Catterton er bl.a. ejet af modegiganten LVMH og Groupe Arnault, som er LVMH-formand Bernard Arnaults holdingselskab.

Læs også