Erhverv

Kæmpe feriekæde klar til at udvide i Danmark

Der er god plads til os i det danske marked, siger direktøren.

Landal GreenParks driver fem feriecentre i Jylland med over 1.000 ferieboliger til sammen. Fotos: Anders Birch.

Europas største ferieparkkæde, Landal GreenParks, er klar til at åbne nye feriecentre rundt om i landet, efter at koncernen for halvandet år siden indtog Danmark.

I juli 2016 overtog Landal GreenParks den danske kæde Dayz Resorts, der har fem feriecentre, og som var ejet af rigmanden Bjarne Bøgh Jensen. Nu er de fem Dayz-centre alle blevet til Landal-centre.

Næste skridt er at ekspandere yderligere i Danmark, lyder det.

»Der er god plads til os i det danske marked, hvor efterspørgslen på ferieparker, aktiv ferie og outdoor-aktiviteter er stor. Investorerne ser muligheder, og vi drager fordel af et tårnhøjt kendskab til Landal GreenParks i andre lande, som vi tror på at kunne overføre til Danmark. Derfor planlægger vi inden for en kort årrække at åbne flere parker og at fordele dem mere jævnt over det danske landkort,« siger Søren Sandberg, adm. direktør i Landal GreenParks i Danmark.

Landal GreenParks driver indtil videre fem feriecentre med over 1.000 ferieboliger til sammen. Men alle fem centre ligger i Jylland. Målet er at brede sig til flere dele af landet.

Her ligger de fem Landal-centre
  • Landal Rønbjerg Feriecenter
  • Landal Ebeltoft
  • Landal Grønhøj Strand
  • Landal Seawest
  • Landal Søhøjlandet

Når rigmanden Bjarne Bøgh Jensen overhovedet ønskede at sælge sin feriekæde, skyldtes det, at han vil koncentrere sig om nybyggeri. Bjarne Bøgh Jensen er uddannet tømrer og bor og arbejder i Canada - sammen med sin kone.

Hvad Landal GreenParks betalte for de fem feriecentre er hemmeligt. Men den nu forhenværende Dayz-kæde har gennem årene indbragt store millionbeløb til daværende ejer Bjarne Bøgh Jensen.

Han grundlagde sammen med sin kone Dayz-koncernen, der tidligere hed Strandhotellerne, i 1997, da parret købte Hotel Fanø Badeland. Siden udvidede de forretningen med feriecentre spredt over Jylland.

På et tidspunkt havde ægteparret planer om etablere Nordeuropas største feriecenter ved Kildedal i Nordsjælland. De nåede at smide 30 mio. kr. i projektet, inden de måtte skrotte det, fordi det ikke var muligt at ekspropriere en række lodsejere.

Landal GreenParks er Europas største ferieparkkæde og driver i alt 86 centre og 15.000 ferieboliger i ni europæiske lande. Den hollandske koncern er et datterselskab af amerikanske Wyndham Worldwide.

Læs også