Erhverv

Rødt Lyngby-regnskab: Milliontilførsler og succes er kun nok til at overleve ét år mere

En lang række kapitaltilførsler efterlod sidste sommer Lyngby Boldklub med næsten lige akkurat så mange penge på kistebunden som det kostede at drive klubben gennem sin mest succesfulde sæson i moderne tid.

Europa League på Lyngby stadion: Lyngby - Slovan Bratislava. Lyngbys Jeppe Kjær. Foto Jens Dresling

Den bedste sæson i mands minde og en kapitaltilførsel på over 30 mio. kr. gav kun lige akkurat Lyngby penge nok i kassen til at køre videre et år mere.

Det fremgår af det netop - og meget sent - offentliggjorte regnskab for Lyngbys 2016/2017-sæson, der viser et minus på 11,7 mio. kr. før skat.

Her gør selskabets eksterne revisor også klart, at der alvorlig tvivl om den fortsatte drift. Ledelsen understreger dog, at der er penge nok til at fortsætte driften i hele 2018.

Man skal ellers tilbage til 90'erne før man kan finde en tid, hvor det gik så godt på banen, som det gjorde for Lyngby Boldklub i den forgangne fodboldsæson. Samtidig pumpede ejerne - Hellerup Finans A/S, der i dag står til lukning - over 30 mio. kr. i kontanter ind i klubben.

Resultatet? En klub, der ved regnskabets skæringspunkt i juni måned kun lige akkurat havde penge til at fortsætte den daværende drift i ét år mere frem til sommeren 2018, og dermed med nød og næppe fik forlænget sin superligalicens.

Egenkapitalen lød på 12,8 mio. kr. i sommer. At drive klubben de 12 sportsligt succesfulde måneder før da kostede altså 11,7 mio. kr.

Siden er der dog kommet lidt flere penge i kassen fra andre veje end driften, og der er nok til at forsætte hele 2018, skriver ledelsen i regnskabet:

»Den nødvendige finansiering til det budgetterede likviditetsbehov for hele 2018 er mere end tilstede via kortvarige tilgodehavender, igangværende salg af aktieposterne ( i E-signatur og JustSold (datterselskaber til fodboldklubben, der er købt primært af Hellerup Finans, red.) samt salg af konkrete spillere,« lyder det i regnskabet fra formand i både Hellerup Finans og Lyngby Boldklub, Torben Jensen.

Her fremgår det også, at hovedaktionæren har stillet garanti for den fremtidige drift. Som Berlingske tirsdag kunne fortælle er aktionæren, Hellerup Finans A/S, dog under nedlukning, og fodboldklubben forsøges overført til et nyt selskab i koncernen.

Ifølge de seneste regnskaber, både nye som halvgamle, i HF-koncernen og formand Torben Jensens andre selskaber, er der dog umiddelbart kun positiv egenkapital i netop fodboldklubben ved seneste opgørelse.

Læs også