Erhverv

Makkerpar mistede retten til populære sko: Forgylder nu sig selv

Overskuddet i Converse Scandinavia var gennem 10 år på samlet 565 mio. kr. Nu er de gode tider dog slut for selskabet.

Converse-sko har været en lukrativ forretning for makkerparret John Ginsborg og Per Rasmussen. Nu er det dog slut. Foto: AP/Steven Senne

Makkerparret John Ginsborg og Per Rasmussen har siden årtusindeskiftet tjent styrtende på at sælge Converse-sko i Norden.

Fra 2006 og 10 år frem blev det til et samlet overskud efter skat på 565 mio. kr. i deres fælles selskab Converse Scandinavia.

Men da 2016 blev til 2017, mistede Converse Scandinavia retten til at sælge gummiskoen med den karakteristiske stjerne som logo. Rettighederne overgik i stedet til Converse Inc., som er ejet af Nike.

Rettighedstabet kan ses i et nyt regnskab fra Converse Scandinavia, hvor overskuddet er faldet fra knap 17 mio. kr. til omkring 3 mio.

Det var også kun i tre måneder af regnskabsåret, at selskabet havde rettighederne til at sælge Converse i de nordiske lande. Den ophørte aktivitet giver desuden udslag i, at antallet af medarbejdere i Converse Scandinavia er faldet fra 12 til 1.

I indeværende regnskabsår forventer Converse Scandinavia da også både begrænset aktivitet og et lavere resultat.

Alt imens hiver ejerne, John Ginsborg og Per Rasmussen, millioner ud af Converse Scandinavia.

Af det nye regnskab fremgår det, at de i løbet af året har udbetalt 30 mio. kr. til sig selv i ekstraordinært udbytte, ligesom de foreslår at udbetale 5,9 mio. kr. i ordinært udbytte.

Allerede ved udgangen af 2013 ændrede vilkårene sig i aftalen med Nike, og det gav indtjeningen et hak ned ad for Converse Scandinavia, som toppede i regnskabsåret 2012/2013 med et overskud efter skat på 125,4 mio. kr.

John Ginsborg har den største ejerandel i Converse Scandinavia og er desuden kendt for at stå bag modekæderne Deres og Sparkz.

Han var i en årrække en del af listen, når Danmarks rigeste personer skulle gøres op blandt de danske medier. Men de seneste par års nedgang i hans forretningsimperium har sendt ham ud af listerne.

Læs også