Erhverv

Bjarne Riis og rigmænd vil sende cykelhungrende danskere til Mallorca

Virtu Cycling Group overtager rejsebureau med speciale i cykelrejser til populær ferieø

Bjarne Riis og Lars Seier Christensen annoncerede på et stort anlagt pressemøde på Hotel D' Angleterre i København i februar 2016, at de havde dannet en fælles koncern med fokus på cykelrelaterede aktiviteter. Arkivfoto: Lars Poulsen

Den danske koncern Virtu Cycling Group, som driver en række aktiviteter inden for cykling, har netop opkøbt rejseselskabet Cykler Mallorca igennem sit selskab Virtu Travel.

Dermed har selskabet, hvis ejerkreds tæller tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis, Saxobank-stifter Lars Seier Christensen og Brøndby-rigmanden Jan Bech Andersen, opkøbt sit andet rejsebureau inden for en kortere periode.

Det skriver branchemediet Standby.

Virtu Cycling Group

I september 2017 skiftede Riis Seier Denmark navn til Virtu Cycling Group. Samtidig skiftede koncernens brands og datterselskaber navn. Ordet Virtu er et gennemgående tema i koncernen, fordi større dele af forretningen er funderet i det virtuelle.

Her er Virtu Cycling Groups virksomheder:

  • Virtu Cycling Gear: Nyt forretningsområde med fokus på salg af cykeltøj fra mærkerne Sportful og Castelli.
  • Virtu Business Club: Danmarks største erhvervsnetværk for cykelinteresserede. Består af mere end 300 virksomheder fordelt på seks byer rundt om i landet. Flere byer er på vej med i netværket.
  • Virtu Travel: Rejseselskab med fokus på skræddersyede cykelture til nogle af de mest kendte ruter inden for cykelsporten.
  • Virtu Villas: En større villa i Toscana, som kan bruges til træningslejre, konferencer eller seminarer.
  • VirtuPro: En stationær cykel, der indeholder højteknologiske elementer i form af elektroniske gear og mere end 1.400 virtuelle cykelruter i 4K-opløsning.
  • Virtu Go: Træningsplatform designet af tidligere professionelle cykelryttere, som hjælper med at planlægge og eksekvere motionen på cyklen.
  • Team Virtu Cycling: Professionelle cykelhold for både damer og herrer. Damernes hold er på World Touren, mens herrerne har en målsætning om World Touren i 2019.

Igennem koncernens rejseselskab Virtu Travel opkøbte ejerkredsen således rejseselskabet Optour i sommeren 2017.

Mallorca Cykler fokuserer særligt på cykelrejser til byen Selva på Mallorca, hvor selskabet siden opstarten i 2012 har haft et tæt samarbejde med byens hoteller og villaer.

»Egentlig lå det ikke i kortene, at vi skulle have Mallorca på vores hylde. Vi har altid fokuseret på det autentiske, og vores fokus på både turen op ad bjerget, bistroen, kun de lokale kender, og fællesskabet rammer noget i markedet, og alt det fandt vi i Selva,« oplyser Michael Benzon og Mikkel Würtz, der står for den daglige drift i Virtu Travel, til Standby.

Med det nye opkøb fortsætter Virtu Cycling Group med at udvide sine cykelsportsaktiviter, der i forvejen b.la. tæller salg af cykeltøj og et professionelt cykelhold.

Virtu Cycling Group blev stiftet i august 2016 under navnet Riis Seier Denmark af Bjarne Riis og Lars Seier Christensen. I efteråret 2017 købte Jan Bech Andersen sig ind i selskabet.

Selskabet overtager Mallorca Cykler fra dets grundlægger Poul Kornerup Lauridsen, der til Standby begrunder salget med »efter nogle gode år at være løbet tør for kræfter«.

Læs også