Erhverv

Makkerpar sælger biler for 1 mia. kr.

Andersen Motors har gennem mange år været en guldrandet forretning. Nu har koncernen rundet en omsætning på over 1 mia. kr. for første gang i 10 år.

Stig Jensen og Hans Henriksen ses her på et billede fra 2003, hvor de overtog ledelsen og ejerskabet af Andersen Motors. Foto: Andersen Motors

Suzuki-biler er og bliver en lukrativ forretning for Stig Jensen og Hans Henriksen.

I en længere årrække har deres fælles bilkoncern, Andersen Motors i Køge, givet store tocifrede millionoverskud. Det seneste år var ingen undtagelse, da det blev til et overskud efter skat på 47,4 mio. kr., viser et nyt regnskab.

Hvad der til gengæld ikke har været i Andersen Motors i 10 år, er en omsætning i milliardklassen. Men det niveau nåede Andersen Motors igen i 2016/2017 med en omsætning på lidt over 1 mia. kr.

Det nye regnskab modtager derfor betegnelsen »tilfredsstillende« og på niveau med det forventede. For Andersen Motors var det konkret en ny udgave af Suzuki Swift-bilen, der var med til at øge salget.

Men når Andersen Motors kigger ind i krystalkuglen, vil salget af små biler som Suzuki Swift tabe terræn til større og dyrere biler grundet de nye registreringsafgifter.

»Justeringen af registreringsafgiftsloven, som blev vedtaget i oktober 2017, forventes yderligere at flytte salget fra de små brændstoføkonomiske biler mod større og mindre brændstoføkonomiske biler,« skriver Andersen Motors i sit nye regnskab.

Bilkoncernen fra Køge forventer i indeværende regnskabsår en »betydelig« lavere indtjening, fordi aktivitetsniveauet i koncernen ikke forventes på samme niveau som det netop afsluttede regnskabsår.

Andersen Motors består af datterselskaberne Suzuki Bilimport Danmark, Tourgear Nordic, Nedvejning.dk, E-Parts og Andersen Motors Ejendomme.

Det er klart Suzuki Bilimport Danmark, der bidrager mest til omsætningen i koncernen.

Stig Jensen og Hans Henriksen har været ansat i Andersen Motors i henholdsvis 39 og 35 år. Siden 1994 har de været en del af ledelsen i koncernen, men i februar 2003 overtog de samtidig ejerskabet af Andersen Motors.

Tidligere ejede Allan F. Andersen koncernen, og han fortsatte i Andersen Motors' bestyrelse efter salget af sine aktier. Allan F. Andersen stoppede dog i bestyrelsen i 2006.

Stig Jensen og Hans Henriksen ejer Andersen Motors gennem to personlige selskaber. De to ejere har de senere år trukket store millionudbytter ud til sig selv.

BRANCHENYT
Læs også