Erhverv

Bilarving og hans to fætre scorer trecifret millionbeløb

Arvingerne til Danmarks største bilkoncern blev hovedrige på Maldiverne. Nu forgyldes de igen.

Lars Erik Nielsen blev mangemillionær på at sælge et af verdens største vandflyselskaber, Maldivian Air Taxi. Nu scorer han og hans to fætre endnu en milliongevinst. Foto: Sanne Vils Axelsen Foto: Sanne Vils Axelsen

En milliardhandel i det tropiske ferieparadis Maldiverne sender nu en større formue i lommerne på de tre danske rigmænd Lars Erik Nielsen, Jesper Mourier og Rene Mourier.

Det skriver Børsen.

I 2012 solgte de tre fætre vandflyselskabet Maldivian Air Taxi til den store investeringsfond Blackstone. Det sikrede dem en gevinst på over en halv mia. kr.

Men rigmændene beholdt samtidig 10 pct. af aktierne i vandflyselskabet, som efterfølgende blev lagt sammen med rivalen Trans Maldivian Airways. Og nu er det fusionsselskab blevet solgt for cirka 3 mia. kr.

Dermed har fætrene scoret endnu en milliongevinst.

»Nu er barnet så flyttet helt hjemmefra, og det er dejligt, selvom vi da også kniber en tåre. Vi fik en god pris, som vi er tilfredse med,« siger Lars Erik Nielsen til Børsen.

Med 10 pct. af aktierne i Trans Maldivian Airways står fætrene til at kunne dele 300 mio. kr. imellem sig. Men fra den samlede salgspris på cirka 3 mia. kr. skal fratrækkes selskabets gæld.

Når alt er gjort op, sikrer salget ikke desto mindre de tre danske rigmænd »et pænt trecifret millionbeløb,« siger Lars Erik Nielsen til Børsen.

Lars Erik Nielsen stiftede sammen med sine to fætre i 1992 Maldivian Air Taxi (i dag Trans Maldivian Airways), der flyver passagerer mellem Maldivernes knap 1.200 øer. Det begyndte som et lille iværksætterprojekt med bare to fly, men forvandlede sig over to årtier til et af verdens største vandflyselskaber.

Det fik i 2012 Blackstone til at købe vandflyselskabet fra de tre danskere. Og nu er selskabet så røget videre til et konsortium ledet af en anden kapitalkæmpe, Bain Capital.

Lars Erik Nielsen, Jesper Mourier og Rene Mourier er alle medarvinger til Danmarks største bilkoncern, Semler Gruppen, der står for den danske import af VW, Audi, Seat, Skoda og Porsche.

De tre familier bag bilkoncernen hører til blandt landets rigeste familiedynastier.

Lars Erik Nielsen skal fortsat være en del af bestyrelsen i Trans Maldivian Airways. Han er også involveret i vandfly herhjemme som medejer af Nordic Seaplanes, der driver en ny vandflyrute mellem Aarhus og København.

BRANCHENYT
Læs også