Erhverv

Rigmands tøjfirma reddet fra konkurs

En ny ejerkreds har stiftet et nyt selskab, som fører det konkursramte sportsmærke Pure Lime videre.

Steen Skallebæk (tv.) stiftede i sin tid Lagkagehuset med Ole Kristoffersen. De solgte firmaet for en formue. Foto: Niels Hougaard

Den danske erhvervsmand og mangemillionær Steen Skallebæk skal fortsat sælge sportstøj til danskerne.

For nyligt valgte han og den øvrige ejerkreds i tøjfirmaet Pure Lime at begære firmaet konkurs. Det skete efter flere år med millionunderskud og et dumpet årsregnskab.

Men en ny ejerkreds har pustet liv i det konkursramte sportsmærke, som nu drives videre i et nyt selskab under navnet Pure Lime, Denmark A/S. I ejerkredsen sidder børnetøjsproducenten The New ApS samt de tidligere ejere Steen Skallebæk og Pernille Moos Gerlach.

»Vi tror på, at vi gennem vores netværk og mange års erfaring fra tøjbranchen kan være medvirkende til at udvikle Pure Lime, Denmark i den rigtige retning, således at der skabes en rentabel forretning,« udtaler den nye adm. direktør, Chris Lützen, i en pressemeddelelse.

Pure Lime blev stiftet i 1995 og producerer og sælger sportstøj til kvinder. Det har de senere år været en dårlig forretning. Det seneste årsregnskab fra virksomheden viste et underskud på 4 mio. kr. og en negativ egenkapital.

Samtidig dumpede selskabets revisor regnskabet med en såkaldt afkræftende konklusion.

Og da ejerne ikke var villige til at poste flere penge i selskabet, valgte de i begyndelsen af året at begære det konkurs.

Nu har en ny ejerkreds stiftet et nyt selskab, som fører det konkursramte sportsmærke videre.

Ifølge Steen Skallebæk har interessen fra eksterne parter om driften af Pure Lime været en positiv løsning. Tøjfirmaet flytter nu fra Haderslev og skal fremover styres fra Vejle.

Steen Skallebæk tjente i sin tid en formue på sammen med sin forretningspartner Ole Kristoffersen at sælge Lagkagehuset.

Han er medejer af en række selskaber, heriblandt Assure Wealth, som overvåger og følger private og virksomheders formueinvesteringer, samt iværksætterfirmaet Hepion, som udvikler lyd- og lysterapi for patienter med psykiske sygdomme.

Læs også
Top job