Erhverv

Svindelmistænkt vinmægler var medejer af Lars Seiers ishockeyklub

Thomas Clausen har indtil for nylig været medejer af ishockeyklubben Rungsted Seier Capital, hvor han også har siddet i bestyrelsen.

Thomas Clausen (tv.) gik personligt konkurs i oktober. Det betød, at hans ejerandel i Rungsted Seier Capital skulle sælges. Ishockeyklubben har navn efter erhversmanden Lars Seier Christensen (tv.), som også er storaktionær. Foto: Sofia Busk og Finn Frandsen.

Den seneste uge har budt på en række opsigtsvækkende detaljer i sagen om krakkede og skandaleramte Fine Wine Invest og dets ejer, Thomas Clausen.

Nu kan Finans så fortælle, at Thomas Clausen har været medejer af den ambitiøse ishockeyklub Rungsted Seier Capital, der har Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen blandt storaktionærerne.

Thomas Clausen har ejet omkring 1,2 pct. af ishockeyklubben, hvor han også sad i bestyrelsen frem til juli 2017.

Men da både Fine Wine Invest og Thomas Clausen personligt gik konkurs i oktober, blev aktierne i ishockeyklubben efterfølgende solgt for 30.000 kr. til Rungsted Seier Capitals bestyrelsesformand, Christian Petri fra advokathuset Advodan.

»Jeg købte andelen gennem mit selskab, hvor jeg har en lille ejerandel i forvejen,« oplyser advokaten i en mail til Finans.

Fine Wine Invest kort fortalt
  • Fine Wine Invest, der var ejet af Thomas Clausen, fungerede ved, at kunder kontaktede Thomas Clausen om, at de gerne ville investere i vin. Herefter sørgede Fine Wine Invest for investeringen
  • Vinene, som Fine Wine Invest investerede i på vegne af kunder, blev ifølge Thomas Clausen opbevaret i London, og når de blev solgt, tog Fine Wine Invest en procentdel af et eventuelt overskud ved handlen
  • Det viste sig imidlertid, at firmaets regnskab var så proppet med fejl, at Erhvervsstyrelsen dumpede det
  • Det fik en række kunder til at sælge deres alternative investering i vin, men en en del af dem fik ikke deres penge. De anmeldte derfor Fine Wine Invest og ejer Thomas Clausen for underslæb
  • Kort tid efter blev selskabet begæret konkurs - og ejer og direktør Thomas Clausen begæret personligt konkurs

Thomas Clausen betalte i sin tid 50.000 kr. for aktierne, fortæller advokat Per Astrup Madsen fra DLA Piper, der er kurator i både Fine Wine Invest og Thomas Clausens personlige konkursbo.

Af den nyeste redegørelse i Thomas Clausens personlige konkursbo, fremgår det, at der i alt er fundet aktiver for knap 60.000 kr.

Blandt de aktiver er Arne Jacobsen-designerstolen "Ægget", som befandt sig i Thomas Clausens hjem og nu er solgt videre for lidt over 22.000 kr., skriver Per Astrup Madsen i sin redegørelse.

Det øvrige indbo i Thomas Clausens hjem er enten vurderet at være omfattet af trangsbeneficiet, altså ting der er nødvendige for at opretholde et beskedent hjem, eller at tilhøre Fine Wine Invests konkursbo.

Kurator har været forbi Thomas Clausens hjem og kunne der konstatere, at der var møbler for cirka 175.000 kr. i hjemmet, som ifølge kurator er direkte betalt af Fine Wine Invests konto.

Thomas Clausen nægtede dog at udlevere møblerne til Fine Wine Invests konkursbo, hvori der er anmeldt krav for 9,5 mio. kr. Nu arbejder Per Astrup Madsen på at få fat i møblerne ad omveje.

»Det vil nok være nødvendigt at inddrage skifteretten nu for at få møblerne udleveret,« sagde han tirsdag.

Finans har været i kontakt med Thomas Clausen, og han vil ikke sige noget om redegørelserne i de to konkursboer. Udover at han ikke er enig i, at møblerne i hans hjem tilhører Fine Wine Invest.

»Jeg har selv betalt de møbler. På kvitteringerne står der godt nok Fine Wine Invest, men det er fordi, jeg har oplyst et telefonnummer ved betaling af møblerne, og det telefonnummer var tilknyttet Fine Wine Invest,« siger han.

Den forklaring giver Per Astrup Madsen dog ikke meget for.

»Fakturaerne på de forskellige aktiver i form af møbler og elektronikudstyr, der er konstateret at være i Thomas´ hjem, er i vidt omfang betalt med dankort udstedt til Fine Wine Invest ApS og derfor også trukket på selskabets konto. Herudover er fakturaerne i vidt omfang udstedt i Fine Wine Invests navn,« skriver han i en mail.

Thomas Clausen har fra kuratoren fået et tilbud om at købe møblerne. Men det tilbud var ifølge Thomas Clausen så »ekstremt højt«, at det ingen interesse havde for ham.

I det personlige konkursbo er der også aktiver i form af en kortprinter og vin for samlet 3.800 kr. Derudover er der aktiver, som potentielt kan blive mere værd. Det afhænger dog af udfaldet af nogle krav og stævninger.

Læs også
Top job