Erhverv

Døende dynefabrik blev reddet: Nu har ejerne solgt den for en formue

Dykon var på konkursens rand, da ejeren døde. En duo reddede firmaet, som nu skifter hænder i en stor handel.

Adm. direktør Peter Bøgh Petersen (tv.) og hr-manager Camilla Birkegaard (th.) indkasserer en formue på at sælge Dykon. Foto: Jakob Krarup Bjerregaard

Den kendte danske dynefabrik Dykon, der bl.a. producerer dyner under navnene Ringsted Dun, Danica og Flora Danica, er blevet solgt til kapitalfonden Erhvervsinvest for et trecifret millionbeløb.

Det skriver Børsen.

De to ejere, Peter Bøgh Petersen og Camilla Birkegaard, scorer dermed en formue på det selskab, som i 2007 var tæt på at gå ned.

Da gik ejeren Jens Fredholm bort og efterlod enken Camilla Birkegaard alene om at redde virksomheden, som var blevet ramt af millionunderskud og havde en stor gæld. Ind hentede hun it-manden Peter Bøgh Pedersen, der har fungeret som både medejer og direktør.

Sammen har duoen gjort Dykon til en indbringende forretning, som kapitalfonden Erhvervsinvest nu slår kløerne i.

»Da Jens Fredholm døde, var Dykon på konkursens rand. Vi andre har reddet det fra et kæmpe hul i jorden til noget, der tjener penge,« siger Peter Bøgh Petersen til Børsen.

Dykon producerer dyner på virksomhedens fabrik i Lunderskov ved Kolding med cirka 90 medarbejdere. Omsætningen er hemmelig, men i seneste regnskabsår havde dynefabrikken en bruttofortjeneste på 48 mio. kr. og tjente 10,5 mio. kr. efter skat.

Kunderne tæller bl.a. Lars Larsens Jysk-kæde. Dykon-dynerne sælges til cirka 60 lande verden over.

Peter Bøgh Petersen og Camilla Birkegaard ejer hver 40 pct. af Dykon. Den resterende ejerandel er fordelt mellem Knud Beer, Lasse Fredholm og Frederik Hofman Andersen. De får altså også en pæn gevinst ud af handlen.

Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen.

Læs også