Erhverv

Trine Andersen fik en god idé for 12 år siden - og den indbringer stadig millioner

Den danske iværksætter og designer Trine Andersen nyder stadig godt af det firma, hun solgte i en kæmpe handel.

Trine Andersen stiftede Ferm Living i 2006, da hun ikke kunne finde tapet til sin nye lejlighed. Foto: Ole Lind. Foto: Ole Lind

For 12 år siden kunne Trine Andersen ikke finde et pænt tapet. Det er hun formentlig rigtig glad for i dag.

Hun besluttede sig nemlig for at lave sit eget tapet og stiftede firmaet Ferm Living, som hun senere solgte til kapitalfonden Vendis Capital for knap 140 mio. kr.

Og Ferm Living er stadig en indbringende forretning for den danske iværksætter og designer. Det viser et nyt regnskab fra Ferm Living, som Trine Andersen fortsat ejer en del af.

Sidste år tjente Ferm Living over 11 mio. kr. Det var en lille forbedring fra året før. Samlet har designvirksomheden haft over 60 mio. kr. i overskud de seneste seks år.

Ferm Living sælger tekstiler og interiør til boligen på nettet og gennem forhandlere verden over. Trine Andersen står ikke længere i spidsen for virksomheden, men står for det kreative.

Det er det, hun brænder for og er bedst til, har hun tidligere forklaret.

Beslutningen om at sælge livsværket skyldtes netop, at hun ikke havde tid nok til at udfolde sine kreative evner. Der gik for megen drift og personalehåndtering i hverdagen.

I det nye regnskab fra Ferm Living skriver ledelsen, at man i indeværende regnskabsår forventer fremgang i både omsætningen og indtjeningen.

Navnet Ferm Living fandt Trine Andersen i øvrigt på, da hun bladrede igennem en af farmoderens gamle håndbøger og faldt over udtrykket "at være ferm på fingrene."

Trine Andersen har en formue på over 180 mio. kr. i sit private holdingselskab, AKA Holding ApS.

BRANCHENYT
Læs også