Erhverv
BREAKING
0

Rig husfamilie lægger mange millioner til formuen

Typehusfirmaet Lind & Risør har næsten tredoblet overskuddet på fire år og runder nu et skarpt indtjeningshjørne.

Jesper Lind, direktør i Lind & Risør, håber på en milliardomsætning i 2018. Foto: Steen Wrem

Husbygger-familien Lind fra Sjælland har gang i et vækstridt af de mere imponerende.

Siden 2013 er omsætningen og indtjeningen i familiens typehusfirma, Lind & Risør, steget med henholdsvis 66 og 171 pct., viser et nyt regnskab fra firmaet.

I kroner og øre nåede omsætningen 877,9 mio. kr., mens overskuddet efter skat for første gang siden 2006 rundede 100 mio. kr.

Men det skal bestemt ikke stoppe der. Det fortæller Jesper Lind, direktør i Lind & Risør og søn af stifter Torben Lind.

»Vi håber i 2018 at nå 1 mia. kr. i omsætning. Det niveau nåede vi lige op til finanskrisen, men det tror jeg faktisk, at vi allerede i år kan overgå,« siger han til Finans.

Meget større end en omsætning på 1 mia. kr. hverken forventer eller håber Jesper Lind dog, at typehusfirmaet bliver.

»Vi har ikke noget mål om at blive meget større, end vi er lige nu. Der er det rigtige antal medarbejdere. Derfor vil man heller ikke se os foretage opkøb eller lignende,« siger han.

Gennemsnitligt var der 298 medarbejdere i Lind & Risør i 2017 - en stigning på 30 medarbejdere i forhold til året forinden.

Årsagen til den imponerende udvikling i Lind & Risør er ifølge Jesper Lind, at virksomheden for nogle år siden købte mange grunde i københavnske omegnskommuner, hvor man nu opfører huse og derfor begynder at indkassere gevinsten.

Omkring 20 pct. af Lind & Risør er ejet af Torben Lind, der var med til at stifte Lind & Risør i 1980. De resterende aktier ejes af børnene Jesper, Carsten og Rikke, der fik en bid af kagen, da Torben Lind overtog virksomheden i 2004.

Ejerfamilien har taget 20 mio. kr. ud af Lind & Risørs holdingselskab i udbytte, fremgår det af det seneste regnskab.

Egenkapitalen i holdingselskabet er på 615,9 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også