Erhverv

Familie sælger ældgammel tobaksfabrik

House of Oliver Twist, der er Danmarks ældste selvstændige tobaksfabrik, er overtaget af V2 Tobacco, som blev solgt i 2017.

Michael Drest Nielsens familie har ejet House of Oliver Twist siden 1974. Nu har familien solgt majoriteten af den velindtjenende tobaksvirksomhed, og Michael Drest Nielsen er selv stoppet som adm. direktør. Foto: Carsten Andreasen

Danmarks ældste selvstændige tobaksfabrik, der stammer fra 1805, har fået ny ejer.

Således er House of Oliver Twist, der er verdens største eksportør af spundne tobakspastiller, blevet solgt til midtjyske V2 Tobacco, som i 2017 blev opkøbt af den svenske tobakskæmpe Swedish Match.

House of Oliver Twist er beliggende i Odense, har 33 medarbejdere, omsætter årligt for 60 mio. kr. og har i de seneste fem regnskabsår haft et samlet overskud efter skat på omkring 90 mio. kr.

»Oliver Twist komplementer vores røgfri portefølje og vil bidrage med øget dybde til vores tyggetobak-tilbud, især i Europa,« siger Lars Dahlgren, topchef i Swedish Match, i en pressemeddelelse.

Den fynske tobaksvirksomhed har haft skiftende ejere i sin 200-årige historie, men har siden 1974 været ejet af familien Drest Nielsen.

Familien vil fremadrettet sidde på omkring en fjerdedel af aktierne i virksomheden, viser en registrering i cvr-registeret.

Michael Drest Nielsen har været adm. direktør i House of Oliver Twist siden 1999, men er stoppet i den rolle efter salget til V2 Tobacco og Swedish Match.

»Det var vigtigt for os at finde en køber, der delte de samme visioner for røgfri tobak som os. Med deres ressourcer, kompetencer og viden for røgfri tobak vil Swedish Match give Oliver Twist bedre muligheder for at udvikle sig og blive større,« siger han.

Prisen på handlen er hemmelig.

I begyndelsen af efteråret 2017 solgte brødrene Vogel fra Silkeborg V2 Tobacco til Swedish Match.

Prisen for den handel var også hemmelig, men da V2 Tobacco gennem årene har haft tocifrede millionoverskud, har der været spekuleret i en salgspris på et trecifret millionbeløb.

V2 Tobacco har haft held med at sælge snus-lignende produkter i lande, hvor snus ikke er tilladt, fordi selskabet har udviklet et produkt, der teknisk set ikke er snus, men i stedet er hakket tobak eller tyggetobak.

Læs også
Top job