• Opdateret 16/04/2018 kl. 09:26
Erhverv

Fyret Hummel-chef skal betale 200.000 kr. til Stadil-familien

Selvom Søren Schriver har trukket en retssag tilbage om uberettiget bortvisning fra Hummel, skal den tidligere direktør betale selskabets sagsomkostninger.

Artiklens øverste billede
Søren Schriver var gennem 23 år adm. direktør for Hummel. Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck

Hummels tidligere og bortviste direktør skal betale 200.000 kr. til Stadil-familien. Det sker i en sag, som han ellers har trukket, før den nåede frem til retten.

Søren Schriver blev under stor dramatik fyret og bortvist som Hummel-chef i februar 2017 efter beskyldninger om grov illoyalitet. Sagen blev endvidere meldt til politiet, og efterforskes fortsat af Østjyllands Politi.

Efter bortvisningen stævnede Schriver sport- og modeselskabet Hummel i en civil retssag for uberettiget bortvisning. For et par måneder siden oplyste han dog i en pressemeddelelse til flere medier, at sagen var hævet, fordi han har fået udbetalt en større bonus fra Hummel.

I en afgørelse fra Sø- og Handelsretten - afsagt fredag 13. april - fastslås, at Søren Schriver skal betale 200.000 kr. til Hummel. Også selvom han har ønsket at hæve sagen. I afgørelsen står:

»Som sagen foreligger for retten må det imidlertid efter en helhedsbedømmelse lægges til grund, at sagsøger, der må betragtes som den tabende part, med sit sagsanlæg har påført sagsøgte ganske betydelige advokatomkostninger, som står i misforhold til den værdi, som sagsøger har betalt retsafgift af. På denne baggrund finder retten, at sagsomkostningerne efter et samlet skøn passende kan fastsættes til 200.000 kr.« 

Om den afgørelse udtaler Hummels ejer og bestyrelsesformand Christian Stadil i en meddelelse til Finans:

»Vi har med tilfredshed noteret os, at retten direkte i sin afgørelse nævner, at Søren Schriver er den tabende part og som en konsekvens heraf skal betale det væsentlige omkostningsbeløb. Det var også vores klare forventning.« 

Da Søren Schriver i februar meddelte, at han opgav sagen, fordi han havde fået en bonus udbetalt, førte det til voldsomme reaktioner fra Stadil-familien. Den ejer Hummel gennem Thornico-koncernen.

Thor Stadil kaldte oplysningen fra den tidligere Hummel-direktør for »årets aprilsnar«. Han oplyste nemlig, at Søren Schriver ikke havde fået udbetalt én krone for perioden efter bortvisningen i 2017.

Søren Schriver havde dog fået sin bonus for 2016, da det årsregnskab lå klar i foråret 2017. Ifølge Thor Stadil var der en bonusaftale på 6 pct. af Hummels overskud før skat som ville give Schriver godt 4 mio. kr. i bonus for 2016 - og altså for året før bortvisningen.

Hummel oplyser mandag, at Søren Schriver i april 2017 anlagde retssag mod selskabet ved Sø- og Handelsretten i København. Hans krav var ifølge Hummel betaling af to års løn og bonus samt et såkaldt tort beløb på 500.000 kr. - alt sammen for uberettiget bortvisning.

Søren Schriver sagde i februar til Finans, at han ikke ønskede »flere år i retten, derfor lukker jeg den nu, når jeg kan gøre det økonomiske op.«

Søren Schriver ønsker ikke at kommentere den nye afgørelse fra Sø- og Handelsretten. Men i en mail til Finans udtaler hans advokat, man. partner Finn Schwarz i advokatfirmaet Horten:

»Rettens afgørelse skal forstås sådan, at Søren Schriver anlagde sagen og derfor også bliver pålagt at betale sagsomkostningerne, når det er ham, der trækker den igen. Men den simple hovedregning siger, at Søren Schriver fik sin bonus på 4 mio. kr. udbetalt, efter han havde anlagt erstatningssagen. Det har kostet ham 200.000 at få disse penge udbetalt. Så det er egentlig ok. Modparten har forsøgt at få et betydeligt højere beløb i forhold til sagsomkostninger.«

Søren Schriver arbejder nu for flere virksomheder på konsulentbasis og som bestyrelsesmedlem. Senest er det kommet frem, at han er blevet medejer af og formand for designselskabet Menu.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.