Erhverv

Starbucks sender 175.000 medarbejdere på fordomskursus

Kaffegiganten er blevet ramt af en tsunami af racismebeskyldninger. Nu sender topchefen 175.000 ansatte på fordomskursus.

Demonstanter samlet i en Starbucks-café efter sagen, hvor to sorte mænd blev anholdt i en Starbucks fordi de ikke havde afgivet en bestilling. Foto: Mark Bryant/The Philadelphia Inquirer/AP.

Svinger du forbi en Starbucks i USA den 29. maj, er der en god chance for, at du går forgæves i jagten på en kop kaffe.

Årsag? Kaffegiganten vil den dag lukke 8.000 af sine caféer i flere timer og sende i alt 175.000 medarbejdere på kursus i at håndtere og modarbejde racefordomme.

Det skriver mediet Reuters.

Årsagen er, at Starbucks siden sidste uge har befundet sig midt i en såkaldt shitstorm på de sociale medier. Samtidig er flere af kædens filialer blevet opsøgt af vrede demonstranter.

Sagen begyndte torsdag i sidste uge, da flere optagelser af to sorte mænd, der blev anholdt på en Starbucks i Philadelphia efter at have ventet på en fælles bekendt, begyndte at cirkulere på de sociale medier.

På optagelserne kan man se, hvordan seks betjente arresterer de to mænd og tvinger dem ud af caféen, fordi de ikke har bestilt noget endnu.

Det udløste hurtigt et ramaskrig på bl.a. det sociale medie Twitter, hvor Starbucks blev anklaget for racisme.

Starbucks-topchefen Kevin Johnson har siden brugt de fleste af sine vågne timer på at slukke brande. Johnson har kaldt episoden for »forkastelig«, og har tilbudt at mødes med de to mænd for personligt at undskylde.

Ifølge flere amerikanske medier har de to mænd accepteret forsoningsmødet.

Læs også
Top job