Erhverv

Lionel Messi må bruge sit navn som varemærke efter syv års retssag

Den argentiske fodboldspiller mødte modstand fra det spanske cykelmærke Massi.

Det tog syv års kamp, men nu må Lionel Messi bruge sit navn som varemærke. Foto: Manu Fernandez

Den argentiske fodboldspiller Lionel Messi har vundet en syv år lang kamp om at få lov til at bruge sit eget navn som varemærke på sportsartikler.

Det skriver BBC.

Messi ansøgte i første omgang om at få lov til at bruge sit navn som varemærke i 2011, men mødte modstand fra det spanske cykelmærke Massi, der argumenterede, at hans navn var for tæt på cykelmærkets og ville skabe forvirring.

EU's Kontor for Intellektuel Ejendomsret (EUIPO), der administrerer EU's rettigheder for varemærker og design, var enig med det spanske cykelmærke. Kun få ville lægge mærke til forskellen på Messi og Massi, argumenterede EUIPO.

Men EU-retten er ikke enig og afgjorde torsdag, at FC Barcelona-spilleren har ret til at bruge sit eget navn som varemærke.

Retten mener ikke, der vil være nogen forvirring omkring Lionel Messis navn og det spanske cykelmærke Massi på grund af den argentiske fodboldspillers berømmelse.

»Hr. Messi er en velkendt offentlig peson, der tit kan ses på fjernsyn og som ofte diskuteres i både fjernsyn og radio,« argumenterede EU-Retten bl.a.

Lionel Messi er den højstbetale fodboldspiller i verden med en samlet løn på lige under 940 mio. kr. om året.

BRANCHENYT
Læs også