Erhverv

Stort rejseselskab gik konkurs: Ejer og hustru får millionstraf

Tusindvis af danskere kom i klemme, da Tyrkiet Eksperten krakkede. Nu har ejeren og direktører fået milliondom.

Bag Tyrkiet Eksperten stod Gündüz Dogusoy, der stiftede rejsebureauet i 1997. Arkivfoto: Peter Malmrup

Ejeren bag det store danske rejseselskab Tyrkiet Eksperten, der i 2013 gik konkurs, er sammen med sin hustru og en tidligere direktør blevet idømt en millionbøde.

Det skriver branchemediet Standby.dk.

Retten i Lyngby har afgjort, at de tre hovedpersoner i Tyrkiet Eksperten skal betale tre millioner kroner til konkursboet efter rejsebureauet.

Derudover skal de betale sagens omkostninger på næsten 250.000 kr.

»Vi kan kun være tilfredse. Vi fik medhold i blandt andet de beløb, de tre var stævnet for. Dommen statuerer et ledelsesansvar – det tre dømte var ikke deres ansvar bevidst,« siger adm. direktør for Rejsegarantifonden, advokat Birgitte Fjeldhoff, til Standby.dk.

Konkursen i Tyrkiet Eksperten var en af de største i rejsebranchen herhjemme nogensinde. Godt 10.000 danskere kom i klemme, da Danmarks femtestørste rejsebureau krakkede.

Bag Tyrkiet Eksperten stod Gündüz Dogusoy, der stiftede rejsebureauet i 1997. Han var året forinden gået konkurs med et andet rejsebureau, Sultan Rejser. Den konkurs kostede Rejsegarantifonden 6,1 mio. kr.

Det beløb var dog ingenting målt med den regning, som Rejsegarantifonden stod tilbage med, da Tyrkiet Eksperten gik under. Den konkurs kostede 18,6 mio. kr. - det næstdyreste i Rejsegarantifondens historie.

De tre dømte i konkurssagen er, udover Gündüz Dogusoy, hans hustru Fatma Zeynep Dogusoy, der var direktør ved konkursen i 2013, samt tidligere direktør Fer Cellek.

Hvordan regningen på tre mio. kr. skal fordeles mellem de dømte, afgør konkursboets kurator.

Advokat Peter Hallgren, der er advokat for ægteparret Gündüz og Fatma Dogusoy, siger til Standby.dk, at han sammen med sine klienter nu vil nærlæse dommen.

De har mulighed for at anke dommen til Østre Landsret.

Den tredje dømte, tidligere direktør Fer Cellek, har fået en såkaldt udeblivelsesdom for sit medansvar.

BRANCHENYT
Læs også