Erhverv

Rigmand og kendiskok tabte millioner på lukket burgerkæde

Burgerkæden Juicy Burger blev i 2017 tilført knap 10 mio. kr. To måneder inde i dette år valgte ejerne at lukke burgerkæden.

Artiklens øverste billede
Lars Seier Christensen og Henrik Boserup ejede Juicy Burger sammen indtil begyndelsen af 2018, hvor de lukkede kæden. Foto: Finn Frandsen (tv. ) og Miriam Dalsgaard (th.)

Det blev en milliondyr fornøjelse for Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen og kendiskokken Henrik Boserup at eje burgerkæden Juicy Burger.

Et nyt årsregnskab fra Juicy Burger, der lukkede i februar, viser, at burgerkæden i 2017 næsten fordoblede sit underskud. Kæden tabte 7,1 mio. kr. efter skat. Året før var der knap 4 mio. kr. i underskud.

Det nye regnskab afslører samtidig, at Lars Seier Christensen og den øvrige ejerkreds i løbet af 2017 tilførte Juicy Burger omkring 10 mio. kr. i frisk kapital.

Men i begyndelsen af 2018 mistede ejerne troen på projektet.

I en opdatering på sin Facebook-side skrev Lars Seier Christensen i februar, at han havde solgt sin majoritetsandel i Juicy Burger til kædens driftsdirektør Valdimar Geir Halldórsson, som ville udvikle et nyt koncept i de lokaler, der husede Juicy Burger-restauranterne.

»Selvom det er den bedste burger, jeg har nogensinde smagt, må jeg erkende, at det ikke er lykkedes at få udviklet og skaleret JuicyB på den måde, vi havde håbet og forventet,« skrev Lars Seier Christensen i sit Facebook-opslag.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Samtidig stoppede Henrik Boserup, der stiftede Juicy Burger, som ejer af selskabet. Han var knap fire måneder forinden blevet udskiftet som direktør og erstattet med Valdimar Geir Halldórsson, der tidligere har været en del af ledelsen i burgerkæden Tommis Burger Joint.

Lars Seier købte sig ind i Juicy Burger i 2015. Da var planen, at kæden skulle åbne 10 restauranter i løbet af de første par år. Det blev kun til to, begge i København.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.