Erhverv

Rigmand og kendiskok tabte millioner på lukket burgerkæde

Burgerkæden Juicy Burger blev i 2017 tilført knap 10 mio. kr. To måneder inde i dette år valgte ejerne at lukke burgerkæden.

Lars Seier Christensen og Henrik Boserup ejede Juicy Burger sammen indtil begyndelsen af 2018, hvor de lukkede kæden. Foto: Finn Frandsen (tv. )  og Miriam Dalsgaard (th.)

Det blev en milliondyr fornøjelse for Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen og kendiskokken Henrik Boserup at eje burgerkæden Juicy Burger.

Et nyt årsregnskab fra Juicy Burger, der lukkede i februar, viser, at burgerkæden i 2017 næsten fordoblede sit underskud. Kæden tabte 7,1 mio. kr. efter skat. Året før var der knap 4 mio. kr. i underskud.

Det nye regnskab afslører samtidig, at Lars Seier Christensen og den øvrige ejerkreds i løbet af 2017 tilførte Juicy Burger omkring 10 mio. kr. i frisk kapital.

Men i begyndelsen af 2018 mistede ejerne troen på projektet.

I en opdatering på sin Facebook-side skrev Lars Seier Christensen i februar, at han havde solgt sin majoritetsandel i Juicy Burger til kædens driftsdirektør Valdimar Geir Halldórsson, som ville udvikle et nyt koncept i de lokaler, der husede Juicy Burger-restauranterne.

»Selvom det er den bedste burger, jeg har nogensinde smagt, må jeg erkende, at det ikke er lykkedes at få udviklet og skaleret JuicyB på den måde, vi havde håbet og forventet,« skrev Lars Seier Christensen i sit Facebook-opslag.

Samtidig stoppede Henrik Boserup, der stiftede Juicy Burger, som ejer af selskabet. Han var knap fire måneder forinden blevet udskiftet som direktør og erstattet med Valdimar Geir Halldórsson, der tidligere har været en del af ledelsen i burgerkæden Tommis Burger Joint.

Lars Seier købte sig ind i Juicy Burger i 2015. Da var planen, at kæden skulle åbne 10 restauranter i løbet af de første par år. Det blev kun til to, begge i København.

BRANCHENYT
Læs også