Erhverv

Milliardærer har tabt kassen på eksklusiv golfklub

De tre Navision-stiftere har en fælles passion, der det seneste årti har kostet dem store milliontab.

Begge mesterskabsbaner på The Scandinavian er rangeret blandt Europas 50 bedste. Det kan intet andet anlæg prale af. Foto: Mickael Tannus

Har du 25.000 kr. til overs på kistebunden og særdeles gode kontakter i dit netværk?

Så kan du få et almindeligt medlemskab af Danmarks med afstand dyreste og mest eksklusive golfklub The Scandinavian i Farum.

Her kan man som regel kun blive medlem ved at blive anbefalet af et andet medlem, og medlemskabet af The Scandinavian er i øvrigt dobbelt så dyrt som på Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansens luksuriøse pragtbane Great Northern på Fyn.

The Scandinavian åbnede i 2010 og er endnu ikke lykkedes med at få det antal medlemmer, der skal gøre den eksklusive klub rentabel.

Det kan aflæses i The Scandinavians regnskaber. Siden 2008 har selskabet bag golfklubben tabt 333 mio. kr., og for nylig har klubben offentliggjort et underskud efter skat på 7,4 mio. kr. for 2017.

Men ifølge The Scandinavian er underskuddene ikke overraskende.

»Ledelsen finder årets resultat som forventet i relation til det budgetterede resultat for regnskabsåret,« skriver selskabet i sit nye regnskab.

Gennem årene har der været behov for kapitalforhøjelser til den underskudsgivende golfklub. 2018 er ingen undtagelse, da der i februar skete en kapitalforhøjelse på 5,7 mio. kr.

Ejerne af The Scandinavian er Peter Frithjof Bang, Jesper Balser og Torben Wind, der sammen stiftede Navision og for år tilbage blev milliardærer på at sælge it-virksomheden til Microsoft.

Hvis man giver de 25.000 kr. for at blive medlem af The Scandinavian, kan man til gengæld gøre brug af to mesterskabsbaner, der af førende golfmedier er blevet rangeret som de to bedste baner i Danmark.

Ligeledes er The Scandinavian det eneste anlæg med to baner blandt Europas 50 bedste.

The Scandinavians klubhus er tegnet af Henning Larsen. I klubhuset er restauranten The Waters, der har en køkkenchef ansat med en fortid hos flere Michelin-restauranter.

Den prominente golfklub er anlagt på et gammelt kaserneområde, hvor der er skudt en ny bydel op i Farum.

Læs også
Top job