Erhverv

TDC har fundet sin nye formand - for en stund

Mike Parton er på dagens ekstraordinære generalforsamling blevet udpeget som midlertidig formand for TDC, der samtidig bekræfter Pernille Erenbjergs afgang.

Ny midlertidig formand i TDC bliver Mike Parton. Han træder ned som næstformand i TDC's bestyrelse, når man har fundet den rigtige profil til  formandsposten. Foto: Arqiva Foto: Morten Henriksen

Mike Parton er ny bestyrelsesformand i TDC. I hvert fald for en stund. Det står klart, efter at der på dagens ekstraordinære generalforsamling i den danske telemastodont er blevet gennemført en større udskiftning i bestyrelsen.

Efter at et konsortium bestående af pensionskasserne PFA, PKA, ATP og den australske kapitalfond Macquarie har overtaget TDC, er den forhenværende formand, franske Pierre Danon, samt Lene Skole, Stine Bosse, Pieter Knook, Angus Porter og Benoit Scheen røget ud af bestyrelsen.

I stedet er Mike Parton, Martin Bradley, Nathan Luckey, Arthur Rakowski og Ulrik Dan Weuder blevet valgt til bestyrelsen. Marianne Rørslev Bock er den eneste fra den gamle opstilling, der har fundet vej til det nye holdkort.

Derudover består bestyrelsen af de fire medarbejdervalgte medlemmer Zanne Stensballe, John Schwartzbach, Mogens Jensen og Thomas Lech Pedersen.

Det bemærkelsesværdige er, at Mike Parton er blevet udpeget til »midlertidig formand«.

»Bestyrelsen vil indledningsvis blive ledet af Mike Parton. På sigt planlægges det dog at udnævne en anden formand med en stærk dansk profil med et godt netværk og erfaring fra dansk erhvervsliv. På det tidspunkt tiltræder Mike Parton som næstformand, hvor han vil fokusere på TDC’s strategiske transformation. På kort sigt vil Mike fokusere på visionen om at levere højhastigheds-internet til husstande og virksomheder i hele Danmark,« fremgår det af en meddelelse fra TDC.

Mike Parton har ifølge TDC mere end 30 års erfaring med sig fra førende europæiske televirksomheder. Han er i øjeblikket også bestyrelsesformand for Tele2, og han har også ledet fusionen med Com Hem.

Som Finans tidligere mandag kunne fortælle, stopper Pernille Erenbjerg som adm. direktør i TDC. Det bliver nu bekræftet af TDC, som oplyser, at hun dog vil fortsætte i sin stilling frem til udgangen af 2018.

»Vi er glade for at kunne udpege Mike som ny formand for TDC. Mikes erfaring taler for sig selv, og vi har fuld tillid til hans evne til at hjælpe med at lede vores transformationsplaner for TDC. Derudover ønsker vi at takke Pernille for hendes støtte i overgangsperioden og ønsker hende alt godt i hendes fremtidige virke,« siger adm. direktør for PFA, Allan Polack, på vegne af konsortiet.

BRANCHENYT
Læs også