Erhverv

Gymnasievenner kan blive milliardærer med børsnotering

Bettingfirmaet Better Collective, der lever af at sende tips til onlinegamblere, vil på børsen i Stockholm.

Better Collective tjener millioner på at give information og data til tippere over nettet. Her ses stifterne CEO Jesper Søgaard (th) og COO Christian Kirk Rasmussen. Pressefoto

Fremadstormende Better Collective, der lever af at sende tips til onlinegamblere, vil sparke døren ind til børsen i Stockholm i 2018.

Det oplyser Better Collective i en pressemeddelelse torsdag.

»Vi står stærkt i markedet takket være vores størrelse, internationale årvågenhed og teknologiske ekspertise. Tiden er moden til at accelere væksten yderligere. Vi byder velkommen til nye investorer på en rejse, som vi, og hele teamet omkring Better Collective, ved, bliver en inspirerende en af slagsen,« skriver direktør og medstifter Jesper Søgaard i pressemeddelelsen.

Ifølge Berlingske Business vil børsnotering kunne krydse 2 mia. kr. i værdiansættelse, hvilket vil forgylde Jesper Søgaard og hans medstifter Christian Kirk Rasmussen.

De to venner startede virksomheden i Viborg tilbage i 2002.

Better Collective var oprindeligt et biprojekt ved siden af studierne i 2002, og i 2009 blev det til et fuldtidsjob, da de begge var færdiguddannede.

På platformen får tippere information og data på begivenheder, som de kan ønske at bette på.

I 2017 kom Better Collective ud med et overskud på 55,5 mio. kr. efter skat. En markant forbedring fra året før, da bettingfirmaet fik et overskud på ca. 39 mio. kr.

Better Collective nåede omsætningsmæssigt et rekordhøjt niveau i 2017 på 195,6 mio. kr. Det er en stigning på knap 67 mio. kr. sammenlignet med året før.

Bestyrelsesformand i Better Collective, Jens Bager, siger om børsnoteringen:

»Better Collective har været på en løbende vækstrejse. Bundlinjen taler for sig selv. Virksomheden er godt placeret til at indfri et enormt potentiale i et voksende marked, og vi tror på, at børsnoteringen kan give tilstrækkelig kapital til fortsat at ekspandere.«

Jens Bager mener, at den danske virksomhed er klar til børseventyret takket være bl.a. talentfuld ledelse, mangeårig erfaring fra en ung industri og god erfaring fra børsnoterede selskaber blandt medlemmerne i Better Collectives bestyrelse.

I dag har Better Collective 3 mio. unikke besøgende om måneden og mere end 450.000 registrerede brugere.

Virksomheden har i øjeblikket 193 ansatte og kontor i fire lande med hovedkvarter i København.

Branchen for onlinebetting forventes at blive kæmpestort. Ifølge Business Insider forventes branchen at få en samlet indtægtsstigning fra 120 mia. kr. i 2015 til 185 mia. kr. i 2020

BRANCHENYT
Læs også