Erhverv

T. Hansen-milliardær gik på storindkøb - det blev dyrt

Overskuddet er faldet markant i T. Hansen-koncernen, der er ejet af milliardæren Bent Jensen.

Bent Jensen, direktør i og ejer af T. Hansen. Foto: T. Hansen.

Det koster for en af Danmarks rigeste mænd at udvide sit forretningsimperium, der sælger alt fra scootere, dæk, cykler til fyrværkeri og udstyr til biler.

Milliardæren Bent Jensen, der står bag butikskæden T. Hansen, købte i 2017 adskillige virksomheder. Det var med til næsten at halvere overskuddet i hans koncern. Det viser et nyt regnskab fra T. Hansen.

T. Hansen-koncernen tjente 49 mio. kr. efter skat. Det var mindre end forventet, skriver Bent Jensen i regnskabet. Skylden for det faldende overskud tildeler han opkøbet af den norske autokæde Torshov Bilrekvisita A/S samt opkøbet af Vestjysk Autodele.

Mens overskuddet faldt, steg omsætningen i T. Hansen-koncernen til knap 1,2 mia. kr. Det er det højeste nogensinde.

Bent Jensen, der har en anslået formue på cirka 1,4 mia. kr., begyndte i 1991 at sælge knallerter og reservedele i Middelfart i sin daværende kæreste Trine Hansens navn. Senere købte han Trine Hansen ud - men navnet på virksomheden lod han være.

I dag råder T. Hansen-koncernen over mere end 80 butikker. Og manden bag, Bent Jensen, har de senere år haft mere end travlt med at føje nye forretninger til sit livsværk.

Først overtog han Odense-firmaet Krogslund Autodele. Dernæst den danske afdeling af værkstedskæden Mekonomen. Så fulgte Torshov Bilrekvisita og Vestjysk Autodele.

De nye opkøb har krævet »betydelige ressourcer at integrere,« skriver Bent Jensen i det nye regnskab. Til gengæld forventer T. Hansen-ejeren en bedre indtjening i år.

Bent Jensen ejer selv hele T. Hansen Gruppen gennem sit holdingselskab. Her er egenkapitalen på næsten 600 mio. kr.

Læs også
Top job