Erhverv

Milliardæren bag Danmarks største kæmpekutter går tilbage

Den nordjyske storfisker Henning Kjeldsen øger formuen, men er ramt af faldende fiskepriser.

Henning Kjeldsen, ejer af kæmpekutteren Gitte Henning og en af Danmarks rigeste mænd. Foto: Betina Garcia.

Fiskematadoren Henning Kjeldsen kan ikke længere prale af, at han tjener rekordmange penge.

Faldende priser på både konsumfisk og industrifisk har fået indtjeningen i hans fiskerivirksomhed, Gitte Henning A/S, til at falde markant. Men den stenrige skagbo tjener stadig gode penge.

I 2017 blev det til et overskud på 75 mio. kr. efter skat. Året før hev selskabet næsten 120 mio. kr. over rælingen.

Med det nye overskud er egenkapitalen i Henning Kjeldsens selskab vokset til knap 500 mio. kr. Dermed cementerer han igen sin position som en af Danmarks mest succesfulde og velhavende fiskere.

Henning Kjeldsen ejer landets største fiskerifartøj, ”S 349 Gitte Henning”, der er opkaldt efter hans søster og ham selv. Fartøjet er 90,45 meter langt og 17,8 meter bredt. I alt har Henning Kjeldsen kvoter til at fange 10 pct. af al fisk, der landes herhjemme.

Det har givet ham tilnavnet "Kvotekongen."

Ifølge det nye regnskab fra Henning Kjeldsens selskab har storfiskeren fiskekvoter til en bogført værdi af næsten 800 mio. kr.

»Ledelsen forventer en stabil og positiv udvikling for virksomhedens produkter og forventer et resultat i 2018 på samme niveau som i 2017,« skriver Henning Kjeldsen i regnskabet.

Allerede som 19-årig trådte Henning Kjeldsen i sin fars fodspor og blev fisker. Her lugtede han en god forretning, der sidenhen har gjort ham til en af landets rigeste mænd med en anslået formue på 1,5 mia. kr.

Henning Kjeldsen flyttede sammen med sin familie til Skagen i 2010. Han ejer Gitte Henning A/S gennem sit holdingselskab, der har en egenkapital på 426 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også