Erhverv

Lukas Graham holder lønfest - og lider milliontab

Lukas Graham har haft ekstraordinært store personale- og engangsomkostninger. Det koster på bundlinjen.

Lukas Forchhammer, forsanger i popgruppen Lukas Graham, har underskud i sine selskaber. Foto: DPA Microphones

I det forgangne år har der været lønfest hos én af Danmarks største musikstjerner.

Lukas Forchhammer, bedre kendt som forsanger i popgruppen Lukas Graham, har netop offentliggjort regnskab for sit musikselskab Big Dreams ApS, og det viser en markant lønfremgang til selskabets ansatte.

I 2016 var der fem ansatte i Big Dreams, der samlet tjente 7,2 mio. kr. I fjor var den samlede løn steget til 15,3 mio. kr., vel at mærke kun for fire ansatte.

Det koster på selskabets bundlinje, der viser et underskud efter skat på 1,6 mio. kr., mere end 6 mio. kr. dårligere end året forinden.

»Årets resultat er negativt påvirket af ekstraordinære store personaleomkostninger andragende ca. 10 mio. kr. samt betydelige engangsomkostninger, afholdt i forbindelse med og i overensstemmelse med selskabets strategi om opbygningen af brandet "Lukas Graham" uden for Danmarks grænser,« skriver Lukas Forchhammer i sit nye regnskab.

Lukas Forchhammer har også et andet selskab ved navn Forchhammer Holding ApS, hvorfra han investerer i værdipapirer, ejendomme, entreprenørvirksomheder og Michelin-restauranterne Kadeau i henholdsvis København og på Bornholm.

Heller ikke Forchhammer Holding kunne i 2017 fremvise positive tal, da det blev til et »utilfredsstillende« underskud på 1,2 mio. kr.

Det har gjort selskabets egenkapital negativ, hvorfor Lukas Forchhammer på en kommende generalforsamling skal redegøre for selskabets økonomiske situation og præsentere, hvordan han vil reetablere egenkapitalen.

Lukas Graham slog i 2016 for alvor igennem i USA, hvor man har ligget helt i toppen af hitlisterne.

Det skyldtes ikke mindst det store hit "7 years," som var tæt på at indbringe gruppen en eftertragtet Grammy, hvor man var nomineret i tre kategorier.

Der er dog også mere negative ting. Så sent som i begyndelsen af 2017 blev Lukas Forchhammer af det britiske herremagasin GQ kåret som verdens værst klædte mand.

Lukas Forchhammer er opvokset på Christiania og spillede i sine barneår "Grunk" i filmserien om "Krummerne".

Læs også
Top job