Erhverv

Populær quiz har blottet data fra millioner af Facebook-brugere

En ny lækagesag har ramt Facebook.

Facebook er løbet ind i endnu en dårlig sag om datalæk. Foto: AP/Timur Emek

Er du en af dem, som ikke har kunnet dy dig fra at se, hvordan ser ud som Bollywood-skønhed, eller hvad dine øjne afslører om din karma, så kan dine oplysninger have været en del af et læk.

En ny lækagesag har ramt Facebook, fordi quizzer på det sociale medie har haft en sikkerhedsbrist. Det skriver mediet Techcrunch.

Den tyske udvikler Social Sweethearts står bag quizzerne under brandet Nametests. Quiz-programmet har blottet personlige oplysninger fra Facebook-brugere og har omkring 120 mio. månedlige brugere.

I et skriftligt svar til Techcrunch skriver Social Sweethearts, at virksomheden har undersøgt sagen grundigt, og at der ikke er tegn på, at de personlige data er endt hos en uautoriseret tredjepart. Samtidig slår virksomheden fast, at der heller ikke er tegn på, at dataene er blevet misbrugt.

»Ikke desto mindre tager Social Sweethearts datasikkerhed meget alvorligt,« skriver virksomheden og tilføjer, at den arbejder på at undgå at ende i en sådan situation i fremtiden.

Facebook siger til Techcrunch, at sagen er håndteret og afsluttet i juni. Facebook oplyser desuden, at det sociale medie samarbejdede med udviklingsvirksomheden for at løse sikkerhedsbristen.

Facebook sagde ifølge tech-mediet The Verge i marts, da Cambridge Analytica-skandalen toppede, at virksomheden ville se apps på Facebook igennem for at luge ud i tilfælde af datamisbrug. Cambridge Analytica-skandalen handler kort fortalt om, at analyse- og konsulentvirksomheden havde fået adgang til data fra 87 millioner Facebook-brugere. Oplysningerne blev brugt under den amerikanske valgkamp.

To måneder senere - i maj - kunne Facebook så fortælle, at man havde suspenderet mere end 200 apps på baggrund af undersøgelsen. Her var Nametests-appen ikke iblandt, og det ser ifølge The Verge ud til, at der er tale om et læk ved en fejl.

Læs også