Erhverv

Hjem-Is-bilerne skal slukke for ulovlig klokke

Færdselsstyrelsen og politiet slår fast, at klokken ikke må ringe, når isbilen kører.

Hjem-Is har over det seneste år modtaget klager over klokken på de ikoniske isbiler.
Foto: Tanja Carstens Lund.

En klage fra en vred og frustreret hundeejer får nu Hjem-Is til at indskærpe over for sine sælgere, hvordan den karakteristiske Hjem-Is-klokke skal bruges.

Dermed bliver der højst sandsynligt ringet mindre med klokken, når Hjem-Is-bilerne fremover triller rundt på de danske villaveje.

»Vi har indskærpet over for vores sælgere, at de skal holde stille, når de ringer med klokken,« skriver Torben Meng,adm. direktør i Hjem-Is, i en mail til Finans.

Indskærpelsen sker, efter at en borger adresserede problemet til Færdselsstyrelsen.

Jens Fahrendorff rettede flere henvendelser til Hjem-Is med et ønske om, at de ville dæmpe klokken, når de kører tæt på hans adresse, da hans hund er rædselsslagen for klokken. Det skriver TV Midtvest.

Færdsesstyrelsen og politiet slår begge fast, at det er ulovligt, hvis klokken ringer, mens bilen kører.

»Politiet har mange opgaver i det daglige og skriver de ulovligheder, vi støder på ude i trafikken. Vi er også opmærksomme på denne type sager og behandler dem på samme måde som f.eks. unødvendigt brug af horn« skriver Midt- og Vestjyllands politi i et brev.

Torben Meng fortæller, at Hjem-Is over det seneste år har modtaget få henvendelser fra kunder vedr. klokken på isbilerne, og at det ofte er et problem, som kunden og den lokale sælger løser sammen i fællesskab.

»Vi aftaler med borgeren, at vi kan komme på et andet tidspunkt, dæmpe klokken eller stoppe med at ringe på adressen,« skriver han i en mail.

Hjem-Is har nu lovet Jens Fahrendorff, at de ikke længere vil ringe med isklokken tæt på hans adresse.

Hjem-Is har i dag 121 biler, som hvert år kører i omegnen af 28.000 ture rundt i Danmark, og det er ikke længere kun flødeis og ispinde, der bliver langet over disken. I dag er det også muligt at købe bl.a. brød, pizza og frosne kyllingelår.

Forrige sommer blev Hjem-Is købt af selskabet Mejerigaarden, der står bag Premier Is. Sælgerne var de fire hidtidige ejere, Frank Waller, Erik Thaysen og de to brødre Tom og Per Roth.

BRANCHENYT
Læs også