Erhverv

Dansk stjernedesigner tredobler overskuddet

Ægteparret Stine Goya og Thomas Hertz er for alvor slået igennem med deres tøjfirma.

Stine Goya står for design og produktion af selskabets kollektioner, mens Thomas Hertz har ansvaret for salg og administration. Foto: Tobias Nicolai Kvist Larsen.

Hun er ofte blevet kaldt den designer, som alle i modebranchen gerne vil lure af. Alligevel har Stine Goya og ægtefællen Thomas Hertz i mange år haft svært ved at skabe volumen og vækst i deres modefirma, Stine Goya A/S.

Men nu har ægteparret for alvor fået fart på, og overskuddet i deres virksomhed er næsten tredoblet. Det viser et nyt regnskab.

I regnskabsåret 2017/18 tjente Stine Goya A/S 6,2 mio. kr. efter skat. Bruttofortjenesten voksede fra 9 mio. kr. til 16 mio. kr.

Det er det klart bedste resultat i modefirmaets historie, og det kom efter et år, hvor Stine Goya og Thomas Hertz købte to modekendisser ud af selskabet.

Det drejede sig om Hummel-milliardæren Christian Stadil og tidligere koncernchef i IC Group Niels Mikkelsen, som hver især ejede 10 pct. af Stine Goya. De aktieposter købte Stine Goya og hendes mand i januar 2018 for 800.000 kr., fremgår det af regnskabet.

Dermed ejes Stine Goya A/S nu udelukkende af ægteparret.

Stine Goya står for design og produktion af selskabets kollektioner, mens Thomas Hertz har ansvaret for salg og administration. Virksomhedens tøj afsættes især i danske og skandinaviske butikker, men også hos kunder i bl.a. Tyskland, England, USA og Belgien.

Desuden har Stine Goya selv tre butikker. To i København og en i Aarhus. Og flere kan komme til.

»I en virksomhed med 10 år på bagen har vi de første år brugt ressourcerne på at skabe muligheder. Nu kan vi i stedet udnytte mulighederne. Det er rart. Nogle virksomheder gennemløber måske de første år hurtigere end os. Vi har brugt de første 5-8 år på at blive veletableret på det danske marked. Og det har været hovedelementet i strategien at skabe en sund forretning her. Så nu er vi klar til at gå videre,« sagde Thomas Hertz i fjor til Finans.

BRANCHENYT
Læs også