Erhverv

Nyhed: Hotellers ordrebøger er fyldte som før corona. Nyhed: Vi bruger mere sort strøm i stikkontakterne. Nyhed: Så mange deltagere bliver headhuntet til "Løvens Hule".

Vaskefirma beskyldes for at skylde millioner

Washa vil rekonstrueres som virksomhed. En tidligere storaktionær mener dog, at den har mange penge til gode hos vaskeservicen.

De tre stiftere af Washa, fra venstre Max Stripp, Jannick Christensen og Karim Ben M'Barek, har stiftet et nyt selskab, hvorfra de vil drive vaskeservicen videre. Foto: Niels Hougaard

En bizar tvist brød tirsdag ud i lys lue.

Finans kunne fortælle, at det ambitiøse digitale vaskeri Washa havde afbrudt samarbejdet med sin nu tidligere storaktionær Berendsen og ville begynde på en frisk i et nystartet firma.

Samtidig skød Washa med skarpt mod Berendsen, som modsat ikke havde hørt om planerne og mandag var mødt ind til tomme lokaler i det, der tidligere fungerede som Washas vaskeri og kontor i Kastrup.

Nu påstår Berendsen så at have mange penge til gode hos Washa. Vel og mærke penge udover de større millionbeløb, som Berendsen gennem årene har skudt i Washa.

»Vi har en del ubetalte regninger liggende hos Washa for husleje og en række serviceydelser. Uden at afsløre beløbet er der tale om millioner, og jeg vil tro, at vi er den største kreditor i Washa,« siger Michael Dufke Nørgaard, økonomidirektør i Berendsen, der mandag afskedigede fem medarbejdere på vaskeriet i Kastrup grundet tabet af Washa som kunde.

Han har forundret set til, at Washa brugte ordet 'rekonstruktion' om sine nye planer. For Berendsen var som stor kreditor ikke blevet informeret om rekonstruktionen.

Tirsdag eftermiddag forklarede Washas adm. direktør, Karim Ben M'Barek, dog over for Børsen, at der ikke var tale om en rekonstruktion efter konkursloven. Derimod var der tale om en flytning af aktiver fra ét selskab til et andet.

Han og de andre grundlæggere af Washa stiftede da også den 30. august det nye selskab, hvorfra driften af Washa fremadrettet skal ligge.

Berendsen håber at få de penge tilbage, som Washa angiveligt skylder. Hvis ikke det sker, vil Berendsen overveje nye skridt.

»Det er for tidligt at sige, om vi vil tage juridiske skridt. Lige nu er vi i dialog med vores rådgivere og har ikke truffet nogen endelig beslutning,« siger Michael Dufke Nørgaard.

Washas Karim Ben M'Barek vil ikke sige meget til Berendsens påstande.

»Vi har ingen yderligere kommentarer om den verserende sag, da vi har tavshedspligt. Vi har indgået en fortrolighedsaftale, det har Berendsen også, og den har vi har tænkt os at honorere,« siger han.

Washa blev kendt i 2015, da virksomheden hentede 1,5 mio. kr. i kapital fra Christian Stadil, Jesper Buch og Tommy Ahlers i DR-programmet "Løvens Hule".

Læs også
Top job