Erhverv

Ryanairs kabinepersonale truer med ny stor strejke

En ny stor strejke kan ramme lavpris-flyselskabet Ryanair i slutningen af september. Kabinepersonalet i fem lande er så utilfredse med deres arbejdsforhold, at de truer med at strejke.

Passagerne på Ryanairs fly risikerer at støde ind i en ny strejke om ganske kort tid. Foto: Morten Zahle

Forsinkede eller aflyste fly, lange køer og utilfredse kunder kan inden for kort tid igen blive en realitet for det irske flyselskab Ryanair. Syv fagforeninger, der repræsenterer Ryanairs kabinepersonale i fem lande, vil strejke i slutningen af september, hvis ikke flyselskabet går med til at forbedre arbejdsforholdene. Det skriver Reuters.

Ryanair har ellers lige lagt en stor pilotstrejke, som ramte tusindvis af kunders rejser hen over sommeren, bag sig. Piloterne strejkede kort fortalt, fordi de var utilfredse med manglende fremskridt i overenskomstforhandlinger.

Ryanair måtte pga. af pilotstrejken og til dels pga. mangel på flyveledere aflyse 550 flyafgange i august.

Fagforeningerne, som repræsenterer kabinemedarbejdere fra Italien, Portugal, Belgien, Spanien og Holland, kom med strejketruslen i et fælles brev fredag. De kalder den potentielle strejke for »den største strejkeaktion, virksomheden nogensinde har oplevet".

Kravet fra fagforeningerne er, at kabinepersonalet får lokale kontrakter, som hører under den lokale lovgivning i de enkelte lande, frem for irske kontrakter, som Ryainair bruger i vid udstrækning, skriver Reuters.

Beslutningen om, hvorvidt strejken bliver en realitet, vil blive taget torsdag d. 13. september. Hvis udfaldet er, at strejken bliver varslet, vil den træde i kraft halvanden uge senere - i den sidste uge af september.

»Vi vil løse det. Vi ønsker ikke at strejke,« siger Fernando Gandra, direktør i den portugisiske fagforening SNPVAC, ifølge Reuters.

Det lykkedes ikke Reuters at få en kommentar fra Ryanair.

BRANCHENYT
Læs også