Erhverv

Uber sigter efter britisk take away-gigant i milliardhandel

Kørselstjenesten Uber vil forsøge at købe en af Europas største take away-tjenester i milliardhandel, skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Arkivfoto: Angelo Merendino/AFP Photo

Kørselstjenesten Uber kan være på vej til at købe den britiske take away-virksomhed Deliveroo i en opsigtsvækkende handel til en værdi af flere milliarder dollars.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg på baggrund af anonyme kilder med kendskab til sagen.

Deliveroo, der på nogle områder kan sammenlignes med Just Eat herhjemme, har hovedbase i London, men virksomheden er også aktiv i en række lande udover Storbritannien - herunder bl.a. Frankrig, Tyskland, Belgien, Holland, Spanien, Italien og Australien.

Ifølge Bloomberg er købstilbuddet dog stadig i sin indledende fase og en eventuel pris for selskabet står stadig hen i det uvisse. Hverken Uber eller Deliveroo har ønsket at kommentere sagen over for Bloomberg.

Selskabet blev sidste år vurderet til ca. 2 mia. dollars, svarende til ca. 12.7 mia. danske kroner, men ifølge Bloombergs kilder skal prisen betydeligt længere op, før Deliveroo og investorerne bag vil sælge.

Det er dog velkendt, at Uber har placeret sit sigtekorn på take away-branchen.

Selskabet planlægger at blive børsnoteret i sidste halvdel af 2019, og topchef Dara Khosrowshahi har ikke lagt skjul på, at opkøb i bl.a. take away-branchen har højeste prioritet inden en eventuel børsnotering. Uber har i dag allerede sin egen take away-app kaldet Uber Eats.

Samtidig forsøger Uber også at få en fod indenfor i andre brancher, der ligger uden for selskabets traditionelle kerneområde.

Tilbage i august fortalte Dara Khosrowshahi til Financial Times, at Uber i stigende grad vil satse på at transportere kunderne rundt på elcykler og små elløbehjul i stedet for biler.

Uber havde sidste år et underskud på 4,5 mia. dollars.

Læs også
Top job