Erhverv

Magasin brager frem på nettet - men salget står stille

En vækst i antallet af netkunder på næsten 100.000 om ugen har ikke smittet af på salget hos Magasin.

Foto: Miriam Dalsgaard

Flere og flere kunder finder vej til Magasins webshop, men det smitter ikke af på toplinjen hos stormagasinkæden.

Magasin kommer ud af regnskabsåret 2017/18 med en omsætning på 2.821 mio. kr. mod 2.822 mio. kr. året før. Det viser det årsregnskab, som Magasin har præsenteret torsdag.

Driftsresultatet ender på 165 mio. kr. mod 172 mio. kr. i regnskabsåret 2016/17.

»Jeg er godt tilfreds med, at vi holder en stabil omsætning i et år, hvor vi har brugt ressourcer og manpower på at åbne et helt nyt Magasin i Aalborg og i et år, hvor konkurrencen både online og fysisk bestemt ikke er blevet mindre,« siger Peter Fabricius, økonomidirektør i Magasin.

Antallet af besøgende på Magasins webshop steg i år til 456.000 om ugen - en stigning på næsten 100.000 personer i forhold til det seneste regnskabsår, hvor antallet af besøgende lå på 368.000 besøgende.

»Magasin.dk en blevet en ekstrem stærk platform, og vi kan se, at jo flere og bedre fysiske butikker vi har, jo bedre går det med onlinesalget. Derfor kan vores kunder se frem til, at vi fortsat vil investere en betydelig del af vores gode kræfter i at skabe endnu mere synergi mellem online og vores nu syv stormagasiner,« siger Peter Fabricius.

Magasin har i dag stormagasiner i København, Ørestad, Rødovre, Lyngby, Odense og Aarhus. For en måned siden åbnede Magasin i Aalborg.

Ca. 20 mio. kunder besøgte et af de i seks stormagasiner i løbet af året.

Magasins regnskab kommer samme dag, som flere britiske medier kan berette, at den britiske varehuskæde Debenhams, der ejer Magasin, er på vej mod et historisk stort tab.

Ifølge avisen The Telegraph vil Magasin-ejeren om kort tid fremlægge et regnskab med et underskud, der vil være det største i kædens 205-årige historie. Ifølge de britiske medier forventes underskuddet at lande på næsten 500 mio. britiske pund, hvilket svarer til ca. 4,2 mia. danske kroner.

Desuden kan massive fyringsrunder være på vej i den britiske kæde. Cirka 4.000 ansatte er i fare for at miste deres job, fordi Debenhams inden længe forventes at annoncere en plan om at lukke en tredjedel af kædens over 160 butikker over de næste fem år.

Debenhams købte Magasin i 2009 for kun 100 mio. kr., da Magasin kæmpede med store økonomiske problemer.

Læs også
Top job