Erhverv

Først blev handel med kriseramt flyselskab aflyst - nu er ny livline allerede på plads

Lavprisselskabet Wow Air har sikret sig overlevelse med en investering fra amerikansk kapitalfond.

Skúli Mogensen, CEO i Wow Air. Foto: Wow Air

Fremtiden ser ud til at være sikret for det islandske lavprisselskab Wow Air efter en periode med rigelig turbulens. Mindre end 24 timer efter at Icelandairs køb af det kriseramte flyselskab blev afblæst er den amerikanske kapitalfond Indigo Partners trådt til med en livline i form af en investering i Wow Air.

Indigo Partners oplyser i en pressemeddelelse, at parterne efter en due dilligence-proces har indgået en foreløbig aftale om, at kapitalfonden investerer i Wow Air.

»Vi har en strategisk vision for flyselskabet og ser frem til at arbejde med dets ansatte for at kunne levere denne vision,” udtaler Bill Frank, der er ledende partner i Indigo Partners, i pressemeddelelsen.

Luftfartsbranchen er langt fra ukendt for den amerikanske kapitalfond, der bl.a. allerede har investeringer i amerikanske Frontier Airlines og ungarnske Wizz.

Wow Air slår sig især op på billige flyvninger til USA. Skúli Mogensen, der har tjent sin formue i it-branchen, stiftede flyselskabet i 2012. Han vil efter handlen fortsat være storaktionær i flyselskabet.

»Efterspørgslen efter lavprisflyprodukter fortsætter med at stige over hele verden, og med Indigo som partner håber vi at kunne få fuldt udbytte af dette markedssegment. Jeg glæder mig til at arbejde med Indigo, og jeg er overbevist om, at det er den bedste langsigtede løsning for vores medarbejdere og passagerer,« udtaler Skuli Mogensen.

Indigo Partners’ investering bliver ifølge presset meddelelsen gennemført så hurtigt som muligt, og pengene falder på et tørt sted for Wow Air.

Flyselskabet er nemlig i store økonomiske vanskeligheder og har bl.a. måttet levere fire fly tilbage til sine leasinggivere. Der mangler mindst 165 mio. kr. i pengekassen, og Wow Airs kreditorer og leasinggivere har strammet skruen over for selskabet.

Læs også
Top job