Erhverv

Færre kunder købte mere i julen hos Matas

Den børsnoterede butikskæde melder atter om hastig fremgang i det digitale salg i en tid med pres på store dele af detailhandlen.

Butikskæden Matas - med adm. direktør Gregers Wedell-Wedellsborg i spidsen - satser også på mere onlinesalg. Foto: Lars Krabbe

Mens der er pres på den samlede detailhandel, hvor legetøjskæden Top-Toy senest har trukket stikket, melder Matas, at butikskæden er kommet gennem julen med et lille plus.

Det meddeler børsnoterede Matas tirsdag morgen i en opdatering af salgstallene for det seneste kvartal. Butikskæden kommer først i februar med det samlede regnskab for 3. kvartal.

Det fremgår dog tirsdag, at omsætningen i Matas A/S for 3. kvartal - oktober til årsskiftet - steg med 1,7 pct. Med i tallene er også salg hos det opkøbte selskab Firtal Group, en handel som dog først talte med i regnskabet fra midt i november.

Hver kunde købte i gennemsnit i det seneste kvartal for 2,5 pct mere end i samme periode i fjor. Det kompenserer for, at antallet af salgstransaktioner faktisk dykkede med 1,3 pct. Der blev i kvartalet gennemført 5,9 mio. transaktioner.

Adm. direktør Gregers Wedell-Wedellsborg er tilfreds med de samlede salgstal også for julen. Han udtaler:

»Salget steg i regnskabsårets vigtigste og største kvartal – trods hård konkurrence og en generelt svag julehandel i detailhandlen. Black Friday 2018 blev den største salgsdag i Matas’ 70-årige historie.«

I det sammenlignelige tal for de butikker, som også blev drevet på samme tid året før, melder Matas om en vækst på 0,5 pct. i kvartalet.

Kæden lægger dog ikke skjul på, at især onlinesalget inden for kosmetik og skønhedspleje trækker. Matas havde en fremgang på 51 pct. i det digitale salg gennem det seneste kvartal.

Gregers Wedell-Wedellsborg fastslår dog, at Matas både arbejder for at styrke de 279 butikker samt online-salget. Han udtaler:

»Udviklingspotentialet er fortsat stort, men samspillet mellem butikkerne og nettet har gjort, at vi samlet set har haft et bedre julekvartal end sidste år.«

BRANCHENYT
Læs også