Dansk rejsekoncern tjener stort på unikke ferier
Rejseselskabet Sunway Group tjener millioner på at sende skandinaviske kunder på særligt udvalgte rejser. Især aktive rejser med unikke oplevelser er populære, og det kan mærkes på bundlinjen.
Unikke rejser med fokus på kultur og aktivitet har vist sig at være en særdeles indbringende forretning for den danske rejsekoncern Sunway Group.
Rejsekoncernen blev grundlagt i 2008 og omfatter en række rejseselskaber, heriblandt Ruby Rejser, Seatravel og Travelnorth.
Hver har de specialiseret sig i en særlig niche inden for rejser. F.eks. har rejseselskabet Seatravel specialiseret sig i bådferier, mens Ruby Rejser hovedsageligt fokuserer på aktive fællesrejser, hvor gæsterne hjælper til med at få rejsemålet til at fungere med diverse praktiske opgaver.
»De aktive rejser er meget populære. Det mærker vi både i vores omsætning og i efterspørgslen på produkterne. Samtidig har vi formået at øge top- og bundlinjen. Vi kan mærke, at det begynder at give pote, at vi for tre år siden samlede vores forskellige virksomheder under en koncern,« siger Mads Bygballe Christensen, direktør og ejer i Sunway Group.
Efter at Sunway Group i 2015 opkøbte det familieejede rejsebureau Ruby Rejser, ændrede det regnskabspraksis. Derfor kan regnskabsperioderne fra før 2015 ikke direkte sammenlignes med de efterfølgende.
Alligevel fremgår det af de seneste tre års regnskaber, at millionerne er rullet ind hos det danske selskab.
I det forskudte regnskabsår for 2017/2018 lykkes det koncernen at levere et overskud på 7,2 mio. kr. efter skat, mens den i samme forskudte regnskabsperiode året forinden endte med et overskud på 5,7 mio. kr. efter skat.
Ifølge direktøren skyldes fremgangen, at mange gæster ser en fordel i at booke planlagte rejser med unikke oplevelser, selvom det de senere år er blevet nemmere selv at booke sin rejse gennem diverse bookingportaler.
»Internettet er godt, men det er også uoverskueligt for mange kunder. Der er så mange muligheder, og der giver vores medarbejderes viden og erfaring en sikkerhed for de rejsende. De ved, at vores rejser er i orden og vil gerne have den service, vi tilbyder,« siger han og understreger, at rejserne som regel ikke er dyrere, fordi koncernen drager fordele ved at booke større mængder rejser.
De seneste fire år har Sunway Group desuden arbejdet på at implementere et nyt bookingsystem, og ifølge Mads Bygballe Christensen er effekten begyndt at kunne mærkes.
»Vi har store forventninger til vores bookingsystem i fremtiden. Det kan være medvirkende til, at vi fremover kan levere en større omsætning og en endnu bedre service, fordi vores medarbejdere kan fokusere på gæsterne frem for administrativt arbejde,« siger han.
I det kommende regnskab forventer Mads Bygballe Christensen en »relativ lille forøgelse« i omsætningen på mellem 5-10 pct. Bundlinjen forventer direktøren at øge med 15-20 pct.
Sunway Group arrangerede i 2018 rejser for omkring 23.000 gæster og omsatte for 130 mio. kr., hvilket var rekord.