Erhverv

Loppesupermarked fik tømt kassen inden konkurs - kundernes varer er stadig spærret inde

Den nordjyske afdeling af loppesupermarkedet Takenow er under konkursbehandling. Ifølge kurator i sagen skal forholdene i kæden nu undersøges nærmere.

Takenow i Aalborg er en del af loppesupermarkedkæden af samme navn. Forrige uge måtte ejer af konceptet begære den nordjyske butik konkurs. Foto: Takenow

Tusindvis af private varer er fortsat spærret inde i den nordjyske afdeling af loppesupermarkedskæden Takenow.

I sidste uge blev loppesupermarkedet begæret konkurs, men det er ikke det eneste problem. Det siger advokat Lars Bentsen, der er indsat som kurator i sagen.

»Jeg kan konstatere ud fra de kontoudtog, som jeg er i besiddelse af, at der er overført et relativt stort kontantbeløb meget tæt på konkursdagen. Pengene er overført til en konto, som tilhører ejeren bag selskabet i butikken i Aalborg, men jeg kan selvfølgelig ikke komme det nærmere, før vi ved mere,« siger han.

Ifølge kuratoren skal det nu undersøges, om det, der er sket i kæden, bør politianmeldes.

»På nuværende tidspunkt kan jeg ikke komme nærmere ind på, hvor stort et beløb der er tale om. Men på det tidspunkt, hvor overførslen sker, er det et beløb, som stort set tømmer kassen i selskabet, og det virker mistænkeligt,« konstaterer Lars Bentsen.

Konceptet bag Takenow er, at man som privatperson lejer en reol, et tøjstativ eller lignende i kædens lokaler. Herfra kan man så sælge sine ting til de kunder, der besøger kædens butikker.

Standlejerne betaler et fast beløb om måneden for leje og derudover et gebyr på 10 pct., når deres ting bliver solgt.

Men i forrige uge kunne samtlige nordjyske standlejere pludselig ikke få adgang til deres private ejendele i loppesupermarkedet. Samtidig mangler standlejerne fortsat at få udbetalt penge for de varer, de har solgt den forgangne måned.

»Der er forfærdelig mange standlejere, som har private ejendele i lokalet. Jeg har ikke overblik over det præcise omfang endnu, men lokalet er relativt stort og med rigtigt mange ting. Derfor vurderer jeg også, at de mange varer er fordelt på et stort antal lejere,« siger kurator Lars Bentsen.

Ifølge ham vil de berørte standlejere dog snart kunne hente deres ejendele.

»Mit bedste bud er, at lejerne kan hente deres ting allerede i slutningen af denne uge, hvis de kan dokumentere, at det er deres ting. Og hvis der kommer en køber på banen inden, vil de evt. kunne lave en aftale med vedkommende om fortsat at have varerne til salg i butikken,« forklarer Lars Bentsen.

Han vurderer, at det er realistisk, at loppesupermarkedet i Aalborg kommer til at køre videre. Enten med en ny franchisetager eller med ejerne bag konceptet, indtil en ny køber melder sig.

Bag Takenow-kæden står ejer Christian Steenfat, men flere af kædens butikker er ejet af franchisetagere, som det også var tilfældet i den konkurstamte butik i Aalborg.

»Konkursbegæringen er rigtig dårlig timing for os som kæde. Vi skal til at åbne i Hjørring nær Aalborg, og der kommer vi muligvis til på en eller anden måde at kunne tilbyde standlejerne, som har noget i klemme, kompensation. Det eneste, vi har fokus på lige nu, er, at standlejere kan få udleveret deres ting fra Aalborg-butikken,« sagde Christian Steenfat til Finans i forbindelse med konkursbegæringen.

Kæden har på nuværende tidspunkt seks butikker fordelt i Jylland og på Fyn. Udover udvidelsen i Hjørring åbner Takenow yderligere to butikker i 2019.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra franchisetageren bag butikken i Aalborg. Men hun ikke er vendt tilbage på gentagne henvendelser. Hverken Christian Steenfat eller kurator Lars Bentsen har været i kontakt med hende siden konkursbegæringen.

BRANCHENYT
Læs også