Erhverv

Lars Larsen har hældt 424 mio. kr. i tabsramte møbelkæder

Jysk-milliardæren Lars Larsen må igen give økonomisk nødhjælp til møbelkoncernen IDdesign, der står bag to landsdækkende kæder.

Lars Larsen overtog IDdesign i 2013 gennem sin koncern Jysk Group. Indtil videre har det været en dyr beslutning. Foto: Thomas C. K. Priskorn.

Pengene fosser stadig ud af den danske møbelkoncern IDdesign, der står bag kæderne Idemøbler og Ilva. Og igen har selskabets ejer, Lars Larsen, haft tegnebogen fremme for at skyde penge i selskabet.

Et nyt regnskab fra IDdesign afslører, at selskabet i seneste regnskabsår tabte 51 mio. kr. Efterfølgende har Lars Larsen tilført 150 mio. kr. i ny kapital for at sikre, at egenkapitalen ikke går i minus. Det er sket ved at konvertere gæld til egenkapital.

Dermed har dynekongen på tre år hældt i alt 424 mio. kr. i sine tabsramte møbelkæder.

IDdesign har tilsammen 75 møbelhuse og en omsætning på knap 1,8 mia. kr. Lars Larsen overtog selskabet i 2013 gennem sin koncern Jysk Group. Indtil videre har det været en dyr beslutning.

Fire år i træk har IDdesign haft underskud med et samlet tab, der nu overstiger 370 mio. kr. Det fik i efteråret selskabet til at lægge en ny strategi, som bl.a. betød, at driften af de to kæder blev lagt sammen. Samtidig blev 47 stillinger nedlagt.

»Vi vurderede, at det var nødvendigt at foretage nogle større ændringer for at styrke virksomheden på lang sigt. Det har vi nu gjort, og jeg forventer, at det slår positivt igennem i løbet af de kommende år,« har Lars Larsen forklaret.

»Jeg ved godt, at der er nogle, der mener, at jeg er for tålmodig med nogle af mine investeringer. Men min erfaring er, at det som oftest er det rigtige at holde fast frem for at give op, så snart det bliver hårdt,« siger dynekongen.

Den adm. direktør i IDdesign er Rami Jensen, der sidste år tog over efter den mangeårige topchef Michael Christiansen.

»Der er mange som vil have en del af kagen og sælger møbler til danskerne. Der dukker flere aktører op - også online. Så vi skal være skarpere end hidtil og dygtigere til at eksekvere. Vi kan ikke spare os til succes, så vi skal vinde kunder tilbage,« sagde han i efteråret til Finans.

IDdesign har gæld for i alt 900 mio. kr. Egenkapitalen var ved udgangen af seneste regnskabsår på 147 mio. kr.

Læs også