Erhverv

Ny teaser fra Samsung: Snart kan du klappe din smartphone sammen

Klap-sammen-telefonen kan være på nippet til at få et comeback. Samsung ser ud til at være klar til at præsentere sit bud på en sammenfoldelig smartphone senere i februar.

Justin Denison, som er direktør i Samsungs produktudviklingsafdeling, fremviste en prototype af Samsungs sammenklappelige smartphone til en konference i San Francisco i november. Foto: AP/Eric Risberg

Store skærme med touchscreen har indtil nu ikke været foreneligt med at kunne klappe telefonen sammen og stikke den i lommen. Men nu ser der ud til snart for alvor at ske noget på den front.

Samsung har netop sluppet en ny video fri på internettet, som indikerer, at tech-giganten om lidt over en uge er klar til at løfte sløret fuldstændigt for en ny sammenklappelig smartphone. Det skriver flere udenlandske medier, heriblandt CNBC og The Verge.

”The Future Unfolds” hedder teaservideoen, som oversat til dansk lyder: ”Fremtiden folder sig ud”. I videoen er teksten efterfulgt af datoen 20. februar, som den dag, Samsung vil løfte sløret for sine nye modeller.

Men om den nye sammenklappelige smartphone er blandt de nye modeller, Samsung vil lancere, eller om giganten bare vil komme med nye detaljer omkring den, er endnu uvist.

I november fremviste Samsung en prototype af en sammenfoldelig smartphone med løftet om, at en model, forbrugerne ville have råd til at købe, snart ville være en realitet.

Ifølge CNBC forventer man, at Samsungs kommende smartphone vil være den første sammenklappelige model, som de fleste vil have mulighed for at købe. Dog forventes de sammenklappelige smartphones generelt at være dyrere end de traditionelle telefoner, fordi skærmen er større og består af mere kompliceret teknologi, end hvad man finder på markedet i dag.

Den kommende Samsung-smartphone skulle folde sammen, som når man lukker en bog. Det betyder, at telefonen går fra at være en telefon til at blive en lille, kvadratisk tablet, når man åbner den.

Smartphonen Flexpai fra det amerikanske selskab Royole, som kom på markedet hen mod slutningen af 2018, er officielt den første sammenfoldelige smartphone, men den kan endnu ikke købes overalt i verden.

Læs også