Erhverv

Skandaleramt Falck-boss har trukket sig fra solkomet

Flere virksomheder holder fast i Allan Søgaard Larsen, der den seneste tid har trukket sit engagement i en række virksomheder.

Allan Søgaard Larsen var gennem en lang årrække topchef i Falck, hvor han i 2015 og 2016 stod i spidsen for en ulovlig kampagne mod konkurrenten Bios. Foto: Finn Frandsen

Allan Søgaard Larsen, der stod i spidsen for Falcks smædekampagne mod Bios, har trukket sig fra endnu en toppost.

Han er således stoppet som bestyrelsesformand for den ambitiøse og fremadstormende energivirksomhed Obton, der sælger solcelleparker til velhavende danskere og havde et overskud på 90 mio. kr. i seneste regnskabsår.

I midten af 2018 blev Allan Søgaard Larsen hentet ind som Obton-formand for at realisere virksomhedens ekspansionsplaner og gøre den klar til en mulig børsnotering.

»Bestyrelsesformand for Obton Group Holding Allan Søgaard Larsen har valgt at trække sig fra formandsposten og bestyrelsen af personlige årsager. Ledelsen i Obton Group har været meget glad for samarbejdet med Allan og takker ham i den forbindelse for hans store indsats for selskabet,« skriver Obton i en kortfattet meddelelse på sin hjemmeside og oplyser, at én af virksomhedens stiftere nu overtager formandsposten.

Finans har været i kontakt med Obton, som ikke ønsker at uddybe Allan Søgaard Larsens stop.

Obton-stoppet er det seneste i en række af bestyrelser, Allan Søgaard Larsen har forladt, efter at Konkurrencerådet afgjorde, at Falck under hans ledelse havde misbrugt sin dominerende position på markedet for at presse rivalen Bios ud af Danmark i 2015 og 2016.

I september 2018 trådte Allan Søgaard Larsen ind i bestyrelsen for Trygge Institutioner, der står bag fire private integrerede daginstitutioner og en naturbørnehave.

På spørgsmålet om, hvorvidt Allan Søgaard Larsen fortsat er en del af bestyrelsen, lyder det, at »det er offentlig tilgængelig viden,« inden telefonen bliver lagt på.

Skandalesagen har fået Allan Søgaard Larsen til at trække sig fra bestyrelsesposter i Ambu, Conferize og Løkkefonden.

Søgaard Larsen er dog fortsat aktiv i en række selskaber som enten bestyrelsesmedlem eller medejer.

Blandt dem er den kendte altanvirksomhed Altan.dk, hvor Allan Søgaard Larsen og forretningspartneren Morten R. Pedersen købte sig ind i august 2018.

»Vi er rigtig glade for Allan og det arbejde, han laver hos os. Allan var en af grundene til, at vi tog investorer ind i vores virksomhed, da vi synes, han er en yderst sympatisk og venlig mand med en kæmpe viden, vi kan drage nytte af,« skriver Casper Knudsen, adm. direktør i Altan.dk, i en mail til Finans.

Allan Søgaard Larsen købte sig sidste år ind i Duos Gruppen, der har ambitioner om at blive én af Danmarks største leverandører af velfærdsydelser. Da han købte sig ind i Duos, blev han samtidig bestyrelsesformand, og »det er der ingen planer om at ændre på,« oplyser selskabet via sit pressebureau.

Allan Søgaard Larsen er ikke vendt tilbage på Finans’ henvendelser.

BRANCHENYT
Læs også