Erhverv

Ligner Restaurant Flammen: Tjener millioner

Der er penge i at tilbyde bugnende grillbuffeter til danskerne. Også selvom man til forveksling ligner sin største konkurrent.

Restaurant Ilden har tre restauranter på Sjælland og en på vej i Odense. Screenshot.

En dansk restaurantkæde, hvis koncept til forveksling ligner Restaurant Flammen, fortsætter med at tjene millioner på bugnende grilbuffeter.

Restaurant Ilden, hedder kæden, der i seneste regnskabsår tjente 2,4 mio. kr. efter skat. Dermed har kæden tjent i alt 11 mio. kr., siden den åbnede sin første restaurant i 2014.

Restaurant Ilden har tre restauranter på Sjælland og en på vej i Odense. Kæden kalder sig »Sjællands første originale grillbuffet,« men på sociale medier har flere danskere tidligere påpeget den slående lighed med kædens måske største rival, Restaurant Flammen.

Og måske er der noget om snakken.

For det første er der navnene, ’flamme’ og ’ild’, som er synonymer. Kædens logoer ligner også hinanden, og begge restauranter serverer 15 forskellige slags kød i en buffet til 199 kr.

Både hos Ilden og Flammen spiser børn under 12 år til halv pris, mens børn under fire år spiser gratis.

»Der er visse ligheder mellem Restaurant Ilden og Restaurant Flammen, men hvis du går på café, er menukortet også stort set det samme alle steder,« har medstifter af Restaurant Ilden, Frantz Weidemann, tidligere udtalt til Berlingske.

Restaurant Flammen har 14 restauranter herhjemme og en enkelt i Tyskland. Den første restaurant åbnede i 2009, kort efter finanskrisens udbrud, så ejerne, familien Rosenfeldt Sunddal, måtte sælge både bil og hest og ofre deres opsparing for at komme i gang.

Det skulle vise sig at blive en indbringende beslutning.

Over de seneste fem år har Restaurant Flammen tjent mere end 100 mio. kr. til ejerfamilien.

BRANCHENYT
Læs også